A decedat actorul care l-a interpretat pe Sfântul Ioan în filmul „Patimile lui Iisus”, capodopera regizată de Mel Gibson

02 Apr 2023
A decedat actorul care l-a interpretat pe Sfântul Ioan în filmul „Patimile lui Iisus”, capodopera regizată de Mel Gibson

Actorul bulgar Christo Jivkov a murit la vârsta de 48 de ani. Vedeta - cel mai cunoscut pentru rolul său de Ioan Apostolul din filmul lui Mel Gibson The Passion of the Christ - a murit la Los Angeles, după o lungă luptă cu cancerul pulmonar. De asemenea, l-a jucat pe Giovanni delle Bande Nere în Profesia armelor de Ermanno Olmi din 2001, conform dailymail.co.uk.

Jivkov a fost un actor și producător născut la Sofia, Bulgaria. La scurt timp după absolvirea Academiei Bulgare de Film și Teatru, unde s-a specializat în regie de film, a fost ales pentru rolul principal în Profesia armelor. Filmul a câștigat premiile David di Donatello din 2002 cu nouă victorii, inclusiv cel mai bun film. Apoi s-a bucurat de o carieră în cinematografia și televiziunea italiană.

Jivkov a continuat să îl interpreteze pe John alături de Jim Caviezel și Monica Bellucci în filmul lui Gibson The Passion Of the Christ în 2004. Era de așteptat să fie implicat în continuarea mult discutată despre care, în ianuarie, se discuta că va începe filmările în curând.

Regizorul și actorul australian Mel Gibson, în vârstă de 67 de ani, a menționat anterior de mai multe ori că cel de-al doilea film, intitulat The Passion of the Christ: Resurrection,  dar rapoarte recente dezvăluie că filmările ar putea începe în sfârșit în primăvara anului 2023. Potrivit Newsmax, Jim Caviezel se pregătește să revină în rolul lui Isus, în timp ce Mel va conduce drumul ca regizor.

Passion Of The Christ a încasat 612 milioane de dolari la nivel mondial, cu un buget relativ mic de 30 de milioane de dolari, făcându-l cel mai mare film cu rating R de vreodată în box office-ul SUA. În timp ce filmul a fost, fără îndoială, un succes financiar, Mel și echipa sa au făcut față unei părți echitabile de recenzii critice negative. Unii critici au condamnat filmul pentru utilizarea excesivă a violenței, în timp ce alții au susținut că filmul a deviat prea dramatic de la povestea biblică pe care s-a bazat.

Filmul a fost, de asemenea, criticat de unii telespectatori, deoarece prezintă subiecte antisemite. Nu este clar dacă vedeta originală a filmului din 2004, Monica Bellucci, care a interpretat-o ​​pe Mary Magdalene, va reveni la rolul său. Un film despre învierea lui Hristos, numit Înviat, a fost lansat în februarie și a câștigat 46 de milioane de dolari în întreaga lume, cu un buget de 20 de milioane de dolari.

În septembrie 2016, Mel a confirmat că a început munca la o continuare a filmului său din 2004. El a dezvăluit că lucrările au început deja la blockbuster și că scenaristul Braveheart Randall Wallace s-a înscris deja în proiect. „Desigur, aceasta este o întreprindere uriașă și știi, nu este Pasiunea 2. Se numește Învierea”, a spus Mel în timpul unui interviu cu pastorul Greg Laurie la Cruciada recoltei SoCal din California.

„Desigur, acesta este un subiect foarte mare și trebuie analizat pentru că nu vrem să facem doar o simplă redare a lui – știi, citește ce s-a întâmplat”, a explicat el. „Dar pentru a o citi, a experimenta și a explora, probabil, semnificații mai profunde ale despre care este vorba, va fi nevoie de ceva de făcut și Randall Wallace este la îndemână.” „El este, de asemenea, pe lângă un scriitor genial, este un regizor grozav. A regizat We Were Soldiers and Heaven Is For Real și altele. Deci, este un bun scriitor și regizor', a adăugat Mel.

Randall Wallace a vorbit despre dorința lui de a lua parte la un film care continuă Passion Of The Christ, spunând pentru The Hollywood Reporter: „Întotdeauna mi-am dorit să spun această poveste. Pasiunea este începutul și există mult mai multă poveste de spus', a spus el. Scriitorul a spus că sunt interesați din cauza cererii uriașe în rândul devotaților religioși care au ajutat originalul să devină filmul independent cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

El a spus: „Comunitatea evanghelică consideră The Passion cel mai mare film de la Hollywood și ne-au tot spus că ei cred că o continuare va fi și mai mare”. De la succesul uriaș din 2004, Mel a trecut prin multe schimbări în viață, inclusiv despărțirea de fosta sa soție Robyn Moore, cu care a petrecut treizeci de ani și cu care are șapte copii.

Mel a avut anterior o relație cu muziciana de origine rusă Oksana Grigorieva din 2009 până în 2010, cu care are o fiică, Lucia, în vârstă de 13 ani.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră