Cea mai mare parte a tarii noastre se va afla sub incidenta arealului anticiclonic ce va persista deasupra tarilor central-estice si de sud-est. Variatiile de presiune, cand spre crestere, cand spre scadere, in functie de pulsatiile acestui maxim, nu vor fi semnificative, in urmatoarele zile.
In apropierea suprafetei solului va mai exista aport de vapori, dinspre Marea Neagra, asa incat se vor forma si dezvolta nori de instabilitate, in principal in apropierea muntilor. Dealtfel, transport de vapori, dinspre Marea Neagra, va avea loc si spre Ucraina si Republica Moldova, iar directia de circulatie, dinspre aceste regiuni, catre zona geografica a Roamniei, va face ca, formatiunile noroase de instabilitate, ce se creaza acolo, sa se mai dezvolte pe verticala, la intalnirea Carpatilor Orientali si dealurile Moldovei.
Cei ce vor reusi sa depaseasca aceste obstacole orografice vor determina averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in interiorul arcului carpatic, respectiv in buna parte din Transilvania, iar cei ce vor fi blocati, in zona, vor avea posibilitatea de alunecare, pe langa rama muntoasa externa, catre Muntenia, apoi Oltenia si doar partial spre Dobrogea. Si din modul in care se comporta masele de aer, antrenate pe o astfel de directie de circulatie, contrara celei generale a atmosferei, in conditii de temperaturi foarte ridicate, apar formatiuni de instabilitate si dincolo de aceste bariere.