Incepand de miercuri va ploua ploua torential si vor fi caderi de grindina

07 Iun 2015
Incepand de miercuri va ploua ploua torential si vor fi caderi de grindina
Cel puţin în urmãtoarele patru zile, vremea din ţara noastrã va fi determinatã de variaţiile câmpului presiunii. Astfel, astãzi şi mâine se prefigureazã a fi vreme frumoasã, cu ploi izolate în zonele de munte şi în nord-vest. Apoi, deja pânã poimâine scãderea presiunii dinspre Marea Neagrã se va manifesta prin înmulţirea ploilor în sud-estul teritoriului, iar în acea zi vremea va fi instabilã în toatã jumãtatea sud-esticã a ţãrii, unde va fi posibil ca izolat sã plouã torenţial şi sã cadã grindinã.

Aspectul termic al vremii va rãmâne plãcut, de început de varã, cu temperaturi maxime de pânã la 33 grade mâine şi joi - cu un scurt episod de scãdere uşoarã a acestora în timpul zilei de miercuri. Ploile de mâine searã vor fi asociate cu prezenţa, aproape de vestul României a rãmãşiţelor unui ciclon centrat aproximativ pe Câmpia Panonicã.

Ziua de astãzi este frumoasã fiindcã este ultima din aceastã sãptãmânã când un anticiclon care cel mai intens este tocmai la vest de Arhipelagul Britanic se întinde pe cea mai mare parte a continentului, încã fiind unit cu un sistem similar al cãrui centru este la nord de Marea Neagrã. Scãderea presiunii datoratã persistenţei şi extinderii spre nord a unui câmp depresionar mediteranean îi va disipa treptat influenţa asupra sud-estului Europei şi implicit asupra zonei unde se aflã România - de unde şi apariţia ploilor menţionate, din sud-est.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră