ALERTĂ METEO! Ploi însemnate cantitativ în jumătate de țară

17 Iun 2015
ALERTĂ METEO! Ploi însemnate cantitativ în jumătate de țară
Administratia Nationala de Meteorologie a emis in aceasta dimineata doua atentionari meteo cod galben. Prima este valabila incepand de astazi, de la ora 11:00 si pana diseara, la ora 20:00. Judetele afectate sunt Maramures, Suceava, Bistrita - Nasaud, Neamt, Mures, Harghita, Bacau, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Sibiu.

In acest interval va continua sa ploua in zona Carpatilor Orientali si Meridionali si in estul Transilvaniei, unde cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30-40 l/mp. In orele dupa-amiezei, in restul tarii, pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

O alta avertizare este valabila incepand de la ora 20 si se va incheia maine seara, la ora 22:00. In intervalul mentionat, in Oltenita, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei si in sud-vestul Transilvaniei vor fi intervale de timp in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care pot lua si aspect de vijelie si izolat caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp, iar izolat se vor cumula peste 50-60 l/mp. Judetele afectate Alba, Sibiu, Hunedoara, Valcea, Dambovita, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinti si Caras-Severin.
 




Alte stiri din Vremea

Ultima oră