Wiggins este acuzat ca a folosit o bicicleta neregulamentara

10 Iun 2015
Wiggins este acuzat ca a folosit o bicicleta neregulamentara
Scandal in lumea ciclismului. Nu se poarta doar la noi, unde avem doua federatii, dar nu mai avem Turul Romaniei. Circ este si la nivel inalt. Britanicul Bradley Wiggins a reusit duminica sa stabileasca un nou record mondial al orei, dupa ce a parcurs 54.526 metri in 60 de minute. Numai ca fostul castigator al Turului Frantei are parte de contestatari.

Steve Collins, antrenorul fostului deținător al recordului mondial al orei, Alex Dowsett, l-a acuzat pe Wiggins că a utilizat o bicicletă neregulamentară. Potrivit acestuia bicicleta Pinarello Bolide HR, utilizată duminică de Wiggins pe velodromul din Londra, nu este un model care se comercializează, ceea ce contravine regulamentelor Uniunii Cicliste Internaționale (UCI).

''Pentru astfel de tentative este necesară existența unei linii de producție și a unor biciclete care se pot cumpăra din magazin. Nu se poate utiliza un ghidon turnat tridimensional, modelat după brațele tale, pentru a-l face mai ușor'', susține antrenorul lui Dowsett, care pe 2 mai stabilise recordul mondial al orei cu 52,937 km.

Regulamentele UCI impun ca bicicleta utilizată pentru a bate acest gen de recorduri mondiale să fie comercializată în următoarele nouă luni după stabilirea recordului. UCI a anunțat însă că bicicleta lui Wiggins și echipamentele utilizate au fost evaluate cu atenție de membri ai săi înainte și după stabilirea recordului și au fost considerate în perfectă concordanță cu regulamentul.

Alte stiri din Sport

Ultima oră