Ţi s-a stricat bicicleta! Cine te ajută?

09 Iun 2015
Ţi s-a stricat bicicleta! Cine te ajută?
Tot mai scumpe si mai sofisticate, biciclete merita o atentie sporita. Nu toti insa au timp sau se pricep sa-si intretina bicicleta. Pentru un astfel de public Razvan Juganaru, ciclist profesionist la clubul Dinamo, a infiintat Ambulanta Bicicletelor, un serviciu prin care nu isi doreste altceva decat sa vada cat mai multi bucuresteni cu bicicletele pregatite.

“Mergeam pe la concursuri si vedeam foarte multi oameni care veneau cu bicicletele nepregatite. Atunci mi-am dat seama ca trebuie sa ii ajut si asa am facut Ambulanta de Biciclete. Serviciul este destinat celor care nu au timp sa mearga la service. Noi venim, preluam bicicleta, o ducem intr-un service sau o dam pe mana unui mecanic din echipa noastra, iar in 48 de ore o aducem inapoi proprietarului”, povesteste Razvan Juganaru.

Cele mai multe biciclete au probleme cu butucul sau cu lantul, insa Ambulanta de Biciclete “trateaza” orice defectiune. Sistemul este foarte simplu. “Noi preluam bicicleta de oriunde. Au fost cazuri in care am mers la locul de munca al prorietarului, am luat-o de acolo si tot acolo am adus-o inapoi. Alegem service-ul in care o ducem in functie de problema pe care o are. Il scutim astfel pe proprietar de cateva drumuri inutile. Sunt service-uri care nu repara orice furca, de exemplu”, explica rutierul de la Dinamo.

Razvan Juganaru este organizatorul a trei concursuri de ciclism. Topoloveni Summer Tour este cel mai apropiat si va avea loc la sfarsitul acestei luni. Urmeaza apoi Lupii Dacilor – Trofeul Muscelului, la 18 iulie, si Maratonul Dunarii, in 25 octombrie, la Prundu, in judetul Giurgiu. Mai multe detalii despre aceste evenimente gasiti pe www.ridersclub.ro. Tot Razvan Juganaru conduce si o academie de mountain bike unde ofera lectii de tehnica.

La Ambulanta Bicicletelor nu este singurul “medic”. Il are alaturi pe Stefan Burloiu. Cei doi isi propun ca pe viitor sa existe un serviciu mobil care sa se deplaseze cu bicicleta pentru a rezolva problemele tehnice ale celor sufera defectiuni la bicicleta in timp ce se plimba prin oras. “Ambulanta de Biciclete a fost lansata la 18 aprilie. In luna mai am avut 50 de clienti. Este o cifra buna. Sunt biciclete de tot felul, de la unele vechi, pe care le-am reconditionat, pana la <<rachete>> din carbon. Ne-am ocupat de toate. O revizie usoara costa 90 de lei. Ne ocupam de frane, angrenaj, schimbatoare si tot ce mai trebuie. Cea mai scumpa revizie costa 210, dar asta inseamna ca desfacem bicicleta pe bucati, reparam tot ce intalnim defect si apoi o montam la loc”, spune Burloiu.

In cazul in care aveti o bicicleta si vreti sa ii faceti o revizie sanatoasa, este foarte simplu sa apelati la Ambulanta de Biciclete. Serviciul este disponbil in orice zi lucratoare, dar puteti beneficia de el si daca participati la cele mai importante curse care se organizeaza in partea de sud a tarii. Mai multe detalii gasiti pe www.ambike.ro.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră