Ce mai aşteaptă Primăria ca să redeschidă Arena Naţională

14 Mar 2016 | scris de Sorin Anghel
Ce mai aşteaptă Primăria ca să redeschidă Arena Naţională

La fotbal se pasează mingea de la unul la altul într-un ritm nu atât de ameţitor cum se trimite responsabilitatea dintr-o parte în alta cu privire la redeschiderea Arenei Naţionale.

Ministerul Dezvoltării a trimis astăzi Primăriei Generale a Capitalei documentul prin care a confirmat că riscul de incediu pentru copertina celui mai mare stadion din România este unul încadrat în categoria B. Mai departe, este aşteptat avizul pompierilor, ceea ce reprezintă, potrivit lui Răzvan Sava, primarul general al Bucureştiului, doar o formalitate.

Ca orice politician în an electoral, “edilul interimar” a făcut anunţul pe Facebook. “Este confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu, ceea ce înseamnă că acum putem intra în legalitate cu Arena Naţională. Mai aşteptăm avizul IGSU, dar acesta devine o formalitate în acest moment. Mă bucur că domnul viceprim-ministru, Vasile Dancu, a înţeles, într-un final, că aceasta era calea legală de urmat, şi nu cea sugerată de aşa-zis experţi, care ne recomandau să udăm cu apă acoperişul şi să aducem mai multe forţe de ordine la stadion în ziua meciurilor. Nu, asta ar fi fost o cârpeală românească, pe care IGSU n-ar fi putut să o accepte, în condiţiile legii”, susţine primarul Capitalei.


Răzvan Sava a mai aratatat că se bucură că nu a fost necesară înlocuirea acoperişului, precizând că acest lucru “ar fi fost costisitor şi inutil”.

“Suntem pe drumul cel bun. Avem acum o Arena Naţională modernă, clasificată după toate standardele europene, care poate fi deschisă evenimentelor sportive în condiţii de siguranţă”, a mai arătat Sava.

Alte stiri din Sport

Ultima oră