Geta Dor Popescu, cea mai tânără alpinistă care ajunge pe vârful Aconcagua. Are 12 ani!

09 Feb 2016 | scris de Istvan Deak
Geta Dor Popescu, cea mai tânără alpinistă care ajunge pe vârful Aconcagua. Are 12 ani!


Despre sora mai mare, Crina Coco Popescu, vuiește Internetul de câțiva ani. A fost prima alpinistă din lume care a încheiat Circuitul 7 Volcanoes al celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent, cea mai tânără alpinistă din Circuitul 7 Summits al celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent, a intrat de mai multe ori în Cartea Recordurilor, fiind desemnată cel mai de succes tânăr alpinist din lume.
Despre Geta Dor Popescu deja se știe că nu doar a luat-o pe urmele surorii sale, ci acumulează reușite. Este deja la două recorduri mondiale în mai puțin de două luni după ce la 8 decembrie a escaladat cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado- 6.893 de metri, conform unui comunicat al Clubului Sportiv Montan Altitudine.
Dor Geta Popescu este membră a secţiei de performanţă a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Râşnov. Ea are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai înalt vulcan de pe fiecare continent) şi Circuitul 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.
Ambele recorduri mondiale feminine de vârstă pe Aconcagua sunt în România, pe ruta normală, prin Dor Geta Popescu, şi pe ruta Ghețarului Polonez, prin Crina Coco Popescu, încă din februarie 2009.
Vineri, 12 februarie, Dor Geta Popescu va reveni în ţară, pe aeroportul Otopeni.

Alte stiri din Sport

Ultima oră