RCS-RDS si Telekom vor sa preia transmiterea meciurilor din Liga 1

12 Iun 2015
RCS-RDS si Telekom  vor sa preia transmiterea meciurilor din Liga 1
Cluburile de fotbal au respins ultima oferta a ISB, compania care detine drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1. Compania din Malta doreste dimunuarea contractului cu 6 milioane de euro pe an, fapt pe care cluburile de fotbal il considera inacceptabil. Contractul in vigoare stipuleaza ca ISB trebuie sa plateasca ,in fiecare sezon, echipelor din prima liga suma de 27,5 milioane de euro.

Chiar in toiul acestui scandal, cluburile au primit o oferta comuna facuta de RCS-RDS si Telekom in care conditiile financiare sunt mult mai bune. Cele doua companii se angajeaza sa plateasca intre 25 si 28 de milioanwe de euro pe sezon.

Totusi, ca acest nou contract sa fie semnat este nevoie ca intelegerea dintre cluburi si ISB sa fie rupta.Deocamdata discutiile continua dar mai trebuie remarcata si strategia celor doua companii de cablu care-si dezvolta, pe langa business-ul de distributie, si servicii de productie media ,mizand in primul rand pe evenimente sportive. De altfel, in ultimii ani, mari evenimente sportive se vad doar la aceste societati de cablu. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră