Meci şoc. Elevii de 6 ani cred în calificarea Barcelonei

07 Mar 2017 | scris de Radu Popescu
Meci şoc. Elevii de 6 ani cred în calificarea Barcelonei

Cel mai aşteptat meci din actuala fayă a Ligii Campionilor este cel dintre Barcelona şi PSG. Se ştie,în tur francezii au cîştigat cu un neverosimil 4-0. Toată lumea se întreabă dacă echipa catalană va reuşi să recupereze această diferenţa. Istoria şi statistică ne arată că,în Liga Campionilor, nimeni nu a reuşit să se califice după o asemenea înfrîngere. Totuţi catalanii speră şi din această stare de spirit s-a născut şi povestea cu elevii de la Isabel de Villena, o şcoală dintr-o micuţă localitate de lîngă Barcelona.

 

Profesoara Beth Bellido predă la clasa a întîia şi are obiceiul ca la ora de dirigenţie să discute cu elevii ei de 6 ani subiectele fierbinţi ale zilei.

Evident că înfrîngerea în meciul de la Paris a fost ştirea zilei-e Catalonia, totuşi, to'i microbiştii trăiesc la extrem meciurile Barcelonei.

Deşi toată lumea era şocată şi dezamăgită de rezultat micuţii şcolari s-au dovedit extrem de încrezători că echipa va obţine calificarea -şi asta chiar a doua zi,cînd toţi fanii erau bulversaţi.

Barcelona e cea mai bună echipă-sau:noi credem în Barcelona-sau:antrenorul trebuie să încurajeze echipa-sau:jucătorii trebuie să gîndească pozitiv-sau:noi întotdeauna vă încurajăm-sau:Barcelona,noi credem în tine-toate acestea fiind scrise de micuţi în cadrul unei lecţii în care de fapt învaţă să scrie şi să citească.

Şi cum mesajele chiar erau impresionante profesoara a avut ideea de a le aduna pe toate, chiar aşa ,cum erau scrise pe foile de caiet după care le-a trimis clubului.

Aici intervine departamentul de PR al clubului care anunţă presa iar Iniesta le răspunde personal,chiar pe o foaie de caiet, le mulţumeşte pentru încurajări şi promite că echipa va juca pentru ei.” Vă mulţumesc pentru scrisoare dar şi pentru faptul că voi credeţi în noi. Promitem că vom face tot posibilul să ne calificăm” , a scris starul Barcelonei în scrisoarea sa.

Mai mult,clubul a trimis o echipă la şcoala catalană unde a realizat un reportaj cu micuţii fani ai Barcelonei.

Mai trebuie să vă precizez un amănunt:din toată clasa de prichindei doar o fetiţă s-a declarat bucuroasă de victoria celor de la PSG. O cheamă Chloe şi e franţuzoică.

Interesant este faptul că presa catalană nu a vrut să ignore acest amănunt...

Alte stiri din Sport

Ultima oră