Mayweather, învingător într-o altă parodie de "meci al secolului" (VIDEO)

27 Aug 2017
Mayweather, învingător într-o altă parodie de "meci al secolului" (VIDEO)

Bani sau sport? Nu! Bani și  circ, protagoniștii încasează cecul, publicul e tentat că va primi ceea ce dorește - o cronică extrem de condensată a ceea ce s-a numit din nou "meciul secolului", dar care a fost, ca și precedentul, cel dintre Mayweather și Paquaio, doar un mare fâs...

În scurt timp nu vom avea secole, câte meciuri ale acestora ar putea genera dorința de câștig a promotorilor.

O confruntare dintre un boxer profesionist, care în ultimii doi ani a fost mai preocupat să-și arate bling-bling-urile și teancurile cu bani - Floyd Mayweather, și un luptător de MMA, irlandez, cu gura mare, Conor McGregor. Ce i-a adus în ring pe-amândoi? Banii, americanul urmând să încaseze, conform estimărilor, aproximativ 300 de milioane de dolari, în timp ce "fratele" lui, mai alb, McGregor, doar 100.

Dacă unii și-au pus în cap să se trezească fix la ora la care fusese anunțat meciul, au pierdut o oră degeaba, Showtime, televiziunea care a transmis evenimentul a avut probleme tehnice cu numărul mare de cereri pentru abonamente, generate de interesul în jurul evenimentului.

Surprinzător, cu aceeași gură cu care mușca din urechea adversarului din ring, Mike Tyson a făcut cea mai pertinentă avancronică a partidei - "McConor ăsta e un prostălău pentru că a ales să se bată cu un boxer care asta face de o viață. A făcut o greșeală când a acceptat să se bată după reguli de box".

Meciul a început doar după ce am putut compara interpretări ale imnurilor naționale ale celor doi combatanți, apreciind simplitatea irlandezei, obișnuiți deja cu floricelele pe care le-a făcut americanca. De remarcat și modul în care aproape l-a certat arbitrul de ring pe McGregor, în momentul în care îi explica regulile luptei.

A fost clar încă de pe la mijlocul primei reprize că meciul e departe de a fi evenimentul sportiv pe care îl visau mulți. McGregor n-a avut timp să se pregătească pentru a fi apt în a-i deveni adversar nu numai lui Mayweather, ci oricărui boxer cu ceva experiență, chiar și de la amatori. 

Irlandezul a arătat în primele două reprize nu neapărat c-ar vrea, ci mai ales că nu poate. Mayweather s-a complăcut să stea la cutie și să mai scoată câte-o limbă la luptătorul din fața sa, clar încorsetat de regulile sportului nobil. Cu timpul McGregor a obosit, iar americanul, decent cu banii dați de cei care au dorit să vadă lupta, i-a dat pumni cât să-l țină în ring.

Deși se vedea clar că gâfâie de vreo trei reprize, mai c-o îmbrățișare, mai cu puțin sprijin primit de la corzile ringului, McGregor s-a trezit în repriza a zecea, o rundă extrem de potrivită pentru a încheia decent un meci de box, lucru cu care a fost de acord și Mayweather, care a punctat fix aceeași serie de lovituri cu care putea termina partida fix la câteva secunde după ce începuse.

Floyd Mayweather a declarat că meciul cu irlandezul Conor McGregor a fost ultimul al carierei sale, el afirmând că a ales “partenerul potrivit pentru ultimul dans”.

“Conor este un adversar foarte dificil, am oferit fanilor ce voiau să vadă. Este mult mai bun decât credeam, a folosit diverse unghiuri. Dar eu am fost mai bun. Am ales partenerul potrivit pentru ultimul dans, aceasta a fost ultima mea luptă”, a declarat Mayweather.

Conor McGregor a spus, imediat după meci, că nu ştie dacă va mai boxa vreodată: “Am crezut că sunt aproape...devin neglijent când sunt obosit. Floyd a meritat să câştige. Nu ştiu dacă voi boxa din nou”.

Toată lumea e fericită! Luptătorii, și turma de oameni care se înfruptă din câștigurile lor, poporul c-a fost mințit cu televizorul! La cum merg lucrurile, v-ar mira cumva dacă vom mai asista la un alt "meci al secolului", cu același Mayweather în prim-plan, înfruntându-l în ring pe "fiorosul" campion mondial la șah, sau la go. Nu râdeți, cu bani se poate orice...

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră