Lucian Bute, făcut KO din doi pumni. Finalul carierei? (VIDEO)

25 Feb 2017
Lucian Bute, făcut KO din doi pumni. Finalul carierei? (VIDEO)

Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de columbianul Eleider Alvarez, în confruntarea disputată la Quebec, care oferă învingătorului posibilitatea de a lupta pentru centura mondială a categoriei WBC.

Partida a fost echilibrată în primele două reprize. Alvarez a dominat începutul celei de-a treia reprize şi a lăsat împresia că este mai puternic decât Bute, însă românul a preluat iniţiativa spre final. În cea de-a patra rundă, Alvarez a fost atenţionat de arbitru pentru o lovitură după ceafă, într-o repriză în care Bute a punctat mai mult decât adversarul său.

În runda a cincea, Bute a fost pus la podea în urma unui croşeu de dreapta al lui Alvarez. Numărat de arbitru, el s-a ridicat până la opt, însă a lăsat impresia că nu poate să continue, iar judecătorul din ring a pus capăt înfruntării.

”E cea mai mare victorie a carierei mele. Aveam nevoie de un meci mare ca să îmi mă mențin în lupta pentru o centură”, a declarat Alvarez la finalul partidei, care va primi oportunitatea de a lupta în această toamnă pentru centura WBC, deținută de Adonis Stevenson.

Este cea de-a patra înfrângere din palmaresul de boxer profesionist al lui Lucian Bute, adunate în ultimele șapte dispute. Bute a mai adunat 32 de victorii, din care 25 prin KO și un egal.

"Nu pot spune acum daca ma voi retrage. In acest moment as putea afirma ca nu. Insa poate ca, dupa una sau doua luni de repaus, nu voi mai avea dorinta de a continua. Consider ca am fost in meci. Ma simteam foarte confortabil si am lasat mainile sa plece, insa el m-a surprins cu dreapta sa. Astfel de lucruri se pot intampla in lumea boxului. Toate infrangerile fac rau si nu pot spune ca aceasta a fost cea mai dura pe care am suferit-o. Am acum nevoie insa de o pauza", a declarat Bute, în conferința de presă susținută la finalul partidei.

"Nu a fost să fie. Am pierdut prin KO în a cincea repriză, mă simţeam în meci, dar am fost surpins cu o lovitură bună de la adversar. Îl felicit... Viaţa continuă! Vă mulţumesc că m-aţi încurajat mereu!", a scris Bute pe pagina sa de Facebook, după meci.

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră