Fotbal. Marea Britanie vrea să boicoteze Cupa Mondială și cere ca alte țări să găzduiască meciurile din 2018 și 2022

30 Mai 2015
Fotbal. Marea Britanie vrea să boicoteze Cupa Mondială și cere ca alte țări să găzduiască meciurile din 2018 și 2022
Marea Britanie se gandește să boicoteze Cupa Mondială după ce Sepp Blatter a câștigat al cincilea mandat la conducerea FIFA.

Greg Dyke, președintele Asociației Fotbalului (instituția care guvernează fotbalul în Regat), a declarat că Marea Britanie ar trebui să se retragă de la Cupa Mondială, în 2018. “Dacă o țară sau două vor spune că nu participă, acest lucru nu va avea un impact major, pentru că vor continu fără acele țări, și acest lucru nu ar fi cinstit față de fani”, a declarat Dyke. “Dar dacă UEFA, ca grup, spune << uite, dacă nu rezolvați asta, nu vom merge la Cupa Mondială>>, atunci cred că ar trebui să ne alăturăm lor”, a spus Greg Dyke.

Președintele AE a mai cerut, de asemenea, ca votul care a stabilit țările gazdă pentru desfășurarea Cupelor Mondiale din 2018 și 2022 să fie reluat. Cupa Mondială urmează să se desfășoare ân 2018 în Rusia și în 2022 în Quatar.

Vineri, după realegerea președintelui UEFA, însuși premirul David Cameron se băgase în această chestiune, cerând demisia lui Sepp Blatter, informează The Telegraph.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră