Rămâi mască. Sepp Blatter se gândeşte să rămână la conducerea FIFA, deşi a demisionat!

14 Iun 2015
Rămâi mască. Sepp Blatter  se gândeşte să rămână la conducerea FIFA, deşi a demisionat!
Publicaţia elveţiană Schweiz am Sonntag aruncă pe piaţă o informaţie-bombă. Şeful FIFA, Sepp Blatter, ar fi declarat că se gândeşte să rămână la cârma instituţiei, în ciuda faptului că şi-a anunţat demisia şi că noi alegeri sunt programate pentru 16 decembrie, pentru a-i găsi un succesor. Blatter e zguduit, cu tot cu FIFA, de un scandal monstru, deja mondial, izbucnit la începutul lunii, pe tema corupţiei înrădăcinate în forul suprem al fotbalului. El a decis să demisioneze după ce a fost reales pentru al cincilea mandat în fruntea FIFA.

Numai că se pare că mai multe federaţii de fotbal i-ar fi arătat susţinerea şi simpatia, aşa că Blatter s-ar răzgândi acum. Anumite federaţii africane şi asiatice i-ar fi cerut chiar să revină asupra deciziei de a demisiona. Prin urmare, susţine sursa citată, preşedintele FIFA s-ar gândi să renunţe la demisie.

De altfel, semnale existau încă de joi, când o purtătoare de cuvânt a forului fotbalistic mondial a declarat că Blatter exclude plecarea sa imediată, aşa cum a fost cerută ea de Parlamentul European într-o rezoluţie.

„FIFA est perplexă în fața rezoluției Parlamentului European. Președintele a decis deja să renunțe la mandatul său cu ocazia unui congres extraordinar pentru alegeri”, a explicat purtătoarea de cuvânt.

„Președintele are ca prioritate să se asigure că la acest congres, și este ceea ce dorește, vor fi adoptate reforme indispensabile și va fi ales un nou președinte”, a adăugat ea.

Comitetul Executiv al FIFA se va reuni în luna iulie pentru a discuta și stabili data alegerilor pentru președinția acestui for. Congresul ar urma să aibă loc între decembrie 2015 și martie 2016, potrivit lui Domenico Scala, ce va superviza procedura electorală a FIFA.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră