Echipa de gimnastică a SUA spune că are un videoclip care dovedește că Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz

12 Aug 2024
Echipa de gimnastică a SUA spune că are un videoclip care dovedește că Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz

SUA Gymnastics a prezentat duminică Curții de Arbitraj pentru Sport dovezi video care dovedesc că Jordan Chiles ar trebui să reușească să păstreze medalia de bronz pe care a câștigat-o la exercițiul de gimnastică artistică la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie Reuters

Probele suplimentare au fost depuse de USA Gymnastics la o zi după ce CAS a dat dreptate unui recurs al  Anei Barbosu care va urca astfel pe locul trei.

Barbosu și echipa României au făcut apel la CAS spunând că o contestatie a antrenoarei lui Chiles, Cecile Landi, a fost depusă după termenul de un minut și că americancei nu ar trebui să i se acorde scorul de 13.766 care a ridicat-o pe locul trei.

Dar USA Gymnastics a spus că a furnizat CAS cu imagini video care nu a fost disponibile organului de conducere înainte de decizia tribunalului.

„Videoclipul marcat cu ora arată că Landi și-a declarat prima cerere de a depune o contestatie la masa de anchetă la 47 de secunde după ce scorul a fost postat, urmată de o a doua declarație la 55 de secunde după ce scorul a fost postat inițial”, a spus USA Gymnastics într-un comunicat. .

Chiles primise inițial un scor de 13.666, în timp ce Barbosu avea 13.700.

Decizia CAS nu o afectează nici pe câștigătoarea Rebeca Andrade din Brazilia, nici pe medaliata cu argint Simone Biles din Statele Unite, care au obținut 14,166 și, respectiv, 14,133.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră