CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor, politicienii transmit handbalistelor mesaje pe Facebook

08 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor, politicienii transmit handbalistelor mesaje pe Facebook

CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins formația maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri și aruncările de la 7 metri. Campioana României a produs o surpriză uriașă prin acest succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din București fiind debutantă în competiție.

Președintele FRH: Câștigarea Ligii Campionilor de către CSM București, un rezultat imens

''Pentru sportul românesc și pentru handbal este un rezultat imens să câștigi după 50 de ani Liga Campionilor, este fantastic. Iată că handbalul feminin românesc leagă niște rezultate, încântă România și sper din suflet ca acest sezon fantastic, poate cel mai bun al handbalului feminin românesc, să fie continuat și la Olimpiadă. Acest rezultat înseamnă o confirmare a faptului că dacă o comunitate vrea să facă sport și o finanțează corect și coerent se întâmplă lucruri de genul ăsta. Îmi doresc din suflet ca aceste rezultate ale handbalului să fie un mesaj pentru cei care pot să ia atitudine și să rezolvăm o dată legalitatea și posibilitatea de a finanța sportul corect, fără interpretări. Se bucură în seara asta, poate se bucură și mâine, și poimâine, iar pe urmă trebuie să se pregătească pentru Final Four-ul Cupei României, iar apoi majoritatea dintre ele trebuie să se ducă la echipele naționale să se pregătească pentru Olimpiadă. Așa e sportul, bucurie puțină, intensă, dar începe o altă etapă și trebuie să se pregătească și nu e ușor'', a declarat Alexandru Dedu.

Vicepremierul Vasile Dîncu felicită CSM București pe Facebook

"După un meci de infarct CSM BUCUREȘTI a câștigat Liga Campionilor. După atâția ani în care am fost aproape de infarct de zeci de ori alături de Oltchim, acum nimeni nu mai credea. Sper să ne bucurăm și să facem ceva pentru handbal pentru ca macar în viitor să merităm această minune. Stabilisem pentru mâine convorbire pentru o întâlnire cu președintele Federației, domnul Alexandru Dedu. Felicitări!", a scris vicepremierul pe Facebook.

Premierul Dacian Cioloș felicită CSM București pe Facebook

"Minunată victorie a CSM București! Felicit echipa, antrenorii și conducerea clubului pentru o performanță extraordinară. Iată că împreună, atunci când știm să muncim, când investim cum trebuie, când știm să adunăm talentele din capitală, din țară și din întreaga lume putem fi campioni. Este o lecție de patriotism, organizare și muncă de echipă. Patriotism, pentru că echipa este un proiect românesc de enorm succes internațional. Poate că toți cei care au încercat să pună pe alte coordonate complet greșite perfomanța de la Opera Națională, unde românii și alții au făcut perfomanță internațională, ar trebui să se uite la această echipă minunată și să învețe să lucreze împreună. Pentru România și pentru București!", a scris premierul pe Facebook.

Iohannis trimite felicitări pe Facebook către CSM București, Simonei Halep și lui Horia Tecău

"Weekendul acesta, România a obținut trei mari performanțe sportive. Felicitări handbalistelor de la CSM București care, încă de la prima participare, au câștigat în această seară Liga Campionilor. O felicit și pe Simona Halep, care a obținut ieri al 12-lea trofeu din carieră, după câștigarea turneului de la Madrid. Felicitări, totodată, și lui Horia Tecău care, tot la turneul de tenis de la Madrid, a câștigat titlul la dublu. Mult succes în continuare!", a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

România a mai câștigat de două ori cea mai importantă competiție europeană intercluburi, când aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni, prin Știința București (1961) și Rapid București (1964). Universitatea Timișoara a jucat finala în 1973, Știința Bacău în 1986, iar Oltchim Rm. Vâlcea a disputat finala Champions League în 2010.

Alte stiri din Sport

Ultima oră