CM din Qatar: englezilor deghizați în cavaleri ai cruciadelor li s-a interzis intrarea pe stadion

25 Noi 2022
CM din Qatar: englezilor deghizați în cavaleri ai cruciadelor li s-a interzis intrarea pe stadion

Englezii au atras atenția la Cupa Mondială din 2022, deghizați în cavaleri ai cruciadelor. Un costum de prost gust pentru oficialii din Qatar care le-au interzis intrarea pe stadion, scrie HuffingtonPost

Gustul îndoielnic al englezilor nu se limitează la bucătărie, așa cum au demonstrat unii suporteri. Fanii echipei de fotbal Angliei au făcut furori la Cupa Mondială din 2022 de la Doha, când au ajuns îmbrăcați în cavaleri ai cruciadelor .

Acest costum, cu crucea sa roșie enormă a Sfântului Gheorghe, este văzut în mod regulat în tribunele celor Trei Lei. Nu e neobișnuit în Anglia unde hramul are chiar dreptul la o sărbătoare națională. Dar este de prost gust în Qatar, o țară în care islamul este religia de stat și unde cruciadele sunt percepute ca un masacru al musulmanilor de către creștini.

Deloc surprinzător, fanilor îmbrăcați în cavaleri ai cruciadelor li sa interzis intrarea pe stadion pentru primul meci al Angliei împotriva Iranului luni (21 noiembrie). În videoclipurile care de atunci au devenit virale pe rețelele de socializare, poliția din Qatar este văzută cerându-le să plece, în fața porților Stadionului Khalifa din Doha.

Kick It Out, o asociație care luptă împotriva rasismului în fotbal, îi avertizase și pe suporteri că acest tip de deghizare ar putea să nu fie pe placul localnicilor. 

Mesaj receptionat pentru următorul meci al Angliei, care va înfrunta Statele Unite vineri, 25 noiembrie.

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră