Box: „Poate că un bărbat îmi va opri visul”, cuvintele șocante ale următoarei adversare a lui Imane Khelif

03 Aug 2024
Box: „Poate că un bărbat îmi va opri visul”, cuvintele șocante ale următoarei adversare a lui Imane Khelif

Sâmbătă, sportiva maghiara Anna Luca Hamori o va înfrunta pe boxerul algerian pentru un loc în semifinalele de 66 kg. Într-un context exploziv, scrie Le Figaro

Sâmbătă, de la ora 18:22,  Imane Khelif  și Anna Luca Hamori se vor înfrunta pe Arena Paris Nord în sferturile de finală de box la categoria 66 kg. Expeditivă în primul tur împotriva italiencei Angela Carini care a abandonat, Imane Khelif a suferit de atunci un val de comentarii care îi pun la îndoială sexul. În realitate, femeia algeriancă - care este numită de unii bărbat - este  hiperandrogenă (are un nivel ridicat de hormoni masculini).

Confruntat cu aceste numeroase critici,  Comitetul Olimpic Internațional a venit să o apere pe boxer.

Orice persoană are dreptul de a practica sport fără discriminare [...] Toți sportivii care participă la turneul de box de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 respectă regulile de eligibilitate și înregistrare la competiție, precum și toate regulile de condiții medicale aplicabile stabilite de Unitatea responsabilă de box pentru Paris 2024). Ca și în cazul competițiilor anterioare de box olimpic, sexul și vârsta sportivilor sunt stabilite pe baza pașaportului lor”, putem citi într-un comunicat de presă. 

Dar acest mesaj nu pare să fi fost înțeles de Anna Luca Hamori. Unguroaica - viitor adversar al lui Imane Khelif - a avut cuvinte provocatoare intr-un videoclip postat pe contul ei de TikTok. „ Mi-a luat toată viața să fiu aici la Jocurile Olimpice și poate un bărbat îmi va opri visul. Când m-am trezit și stăteam în pat, mi-am spus: „Trebuie să mă lupt cu un bărbat. Poate că asta mă va împiedica să câștig o medalie olimpică', a insistat ea înainte de a încheia. Am să mă înfrunt cu el"

Alte stiri din Sport

Ultima oră