Pentru o astfel de bicicletă se taie pădurile din România

22 Mai 2015
Pentru o astfel de bicicletă se taie pădurile din România
Uniti, salvam, padurea aparam! Toata Romania lupta impotriva taierilor ilegale de copaci din padurile Romaniei. Multi dintre ei sunt biciclisti si viseaza la o lume mai buna, la orase curate si civilizate. Acum insa vor avea parte de o lovitura! Designerul italian Aero a creat din lemn de mesteacan un prototip de cadru pentru biciclete, intentia sa nefiind insa altceva decat aceea de a arata ca tehnicile structurale pot fi aplicate si la proiecte de constructii arhitecturale.

Bicicleta a fost proiectata de catre Martino Hutz, Atanas Jelev și Mariya Korolova în timpul studiilor pe care le-au facut la Universitatea de Arte Aplicate din Viena. "Pentru a dezvolta în continuare ideile noastre și tehnologia pentru clădiri de mari dimensiuni, am ales să începem de la o scară mai mică, prin crearea unei biciclete", a declarat Jelev.

Cadrul este format din lamele, care nu sunt altceva decat straturi foarte subtiri din lemn, laminate impreuna. Fiecare foita a avut grosimea de 0,9 milimetri. Fibrele naturale din lemn au fost special aliniate pentru a spori puterea de ansamblu, precum si cresterea rigiditatii, utilizarea de lemn de mesteacan fiind foarte importanta.

Potrivit creatorilor sai, designul este menit sa inlocuiasca sistemele conventionale de suspensie pe baza de arc. Mai mult decat atat, se mizeaza pe mai multa flexibilitate si rezistenta. Incorporate in lemnul de mesteacan, fibra de carbon si aluminiul pot creste puterea. Prototipurile finale ale acestei biciclete de lemn sunt programate pentru fabricare pana la sfarsitul anului si vor fi supuse testarii pentru a vedea daca dovedesc fiabilitate.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră