Zahărul rafinat măreşte riscul de depresie

10 Aug 2015
Zahărul rafinat măreşte riscul de depresie
Riscul de depresie creşte dacă, zilnic, avem un aport mare de zahăr alb rafinat, susţine un studiu al cercetătorilor americani, publicat în American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au examinat indicele glicemic şi tipurile de glucide consumate de 70.000 de femei la menopauză. Participantele au fost supravegheate patru ani, timp în care le-a fost evaluată sănătatea mentală şi simptomele asociate depresiei (oboseală cronică, modificarea stării umorale...). La final, s-a dovedit că femeile care consumau mai mult zahăr rafinat sau preparate ce conţin mult zahăr alb, în special cele industriale (pâine, cereale, carbogazoase), prezentau un risc mai mare de depresie, comparativ cu celelalte femei.

Dimpotrivă, consumul ridicat de fibre alimentare, grâne, legume şi cereale complete diminuează acest risc.

Concluzia: cu cât indicele glicemic al alimentelor este mai mare cu atât riscul de depresie este mai important.
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră