10 grame de nuci zilnic fac MINUNI! Reducem cu 23% riscul de deces din cauza bolilor respiratorii, neuro-degenerative şi cardiovasculare

12 Iun 2015
10 grame de nuci zilnic fac MINUNI! Reducem cu 23% riscul de deces din cauza bolilor respiratorii, neuro-degenerative şi cardiovasculare
 Potrivit unui studiu publicat în revista International Journal of Epidemiology, bărbaţii şi femeile care mănîncă, zilnic, 10 grame (o jumătate de pumn) de alune sau de nuci caju, migdale, nuci, fistic etc. au un risc mai mic de a muri din cauza bolilor respiratorii, neuro-degenerative, cancere şi boli cardiovasculare.

Cercetătorii de la Universitatea din Maastricht au stabilit că se reduce cu 23% riscul de deces prin boli neuro-degenerative, respiratorii şi diabet. Rezultatele au fost obţinute, prin analizarea stilului de viaţă şi obiceiurilor alimentare ale unui număr de 120.000 de olandezi.

Efectele benefice ale arahidelor nu se verifică în cazul persoanelor care mănâncă unt de arahide, care conţine, de asemenea, sare şi uleiuri vegetale. Totuşi, potrivit unor studii precedente, acest tip de unt a fost asociat cu o reducere a riscului de boli benigne ale sânului la tinere.

Toate nucile şi alunele sunt valoroase pentru conţinuntul în proteine. De asemenea, aceste fructe reprezintă o sursă esenţială de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, seleniu, vitaminele A, E, K, B1, B2, B6, de folaţi, dar şi de fibre şi grăsimi nesaturate. Datorită acizilor graşi esenţiali omega 3, aceste fructe nu lasă organismul să asimileze grăsimi nesănătoase provenite din alte alimente. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră