Variola maimuței: două decese confirmate în Spania

30 Iul 2022
Variola maimuței: două decese confirmate în Spania

Sâmbătă, Spania a confirmat decesul unui al doilea pacient infectat cu virusul variolei maimuței. Acestea sunt primele decese europene de la apariția bolii pe continent, scrie CNews

Ministerul Spaniol al Sănătății a anunțat sâmbătă, 30 iulie, că o a doua persoană a murit după ce a fost infectată cu virusul variolei maimuței . Acesta este al doilea deces în Europa în mai puțin de douăzeci și patru de ore. Iată ce știm despre aceste prime două decese.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais , primul deces a avut loc în regiunea Valencia, în estul țării. Moartea acestui prim pacient ar fi fost cauzată de encefalită cauzată de infecție. 

Deocamdată, împrejurările, precum și locul celui de-al doilea deces nu au fost încă comunicate de Ministerul Sănătății spaniol.

În Spania , țara cea mai afectată de contaminare din Europa, au fost deja identificate 4.298 de cazuri.

Acesta este al treilea deces cunoscut în afara Africii din cauza bolii, primul fiind raportat pentru prima dată în Marea Britanie în mai anul trecut. Pe lângă Spania, un alt deces a fost anunțat în Brazilia, tot vineri. Era un bărbat de 41 de ani, bolnav de cancer.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră