Un italian a fost recent testat pozitiv pentru Covid-19, variolă de maimuță și HIV în același timp

25 Aug 2022
Un italian a fost recent testat pozitiv pentru Covid-19, variolă de maimuță și HIV în același timp

Un italian în vârstă de 36 de ani a recent testat pozitiv pentru Covid19, variolă de maimuța și HIV în același timp, după o ședere în Spania, scrie CNews

O triplă infecție unică în lume. Un italian de 36 de ani a fost recent testat pozitiv pentru Covid-19, HIV și variola maimuțelor în același timp. Ziarul italian Sky relatează că tânărul a fost într-o călătorie în Spania în perioada 16-20 iunie. La câteva zile de la întoarcere la început să aibă simptome asemănătoare gripei, febră, dureri în gât, oboseală. La trei de la apariția simptomelor, a fost testat pozitiv pentru Covid-19, pe care îl contractează deja în ianuarie anul trecut și zilele împotriva primei două doze de vaccin. 

În aceeași zi, i-au apărut erupții pe braț și s-au extins pe restul corpului în zilele următoare. Apoi a mers la camera de urgență a spitalului din Catania, Sicilia, unde a  fost din nou testat pozitiv pentru Covid dar și pentru variola maimuțelor .

Tânărul le-a spus apoi personalului medical că a întreținut relații sexuale neprotejate cu alți bărbați în timpul călătoriei sale în Spania, iar medicii au decis să-l testeze pentru infecții cu transmitere sexuală, precum herpes sau chlamydia.

Atunci medicii au descoperit că acesta fusese infectat recent cu HIV. Nivelul său de CD4, o proteină găsită pe limfocitele T și pe care HIV o folosește pentru a pătrunde în celule, a indicat că infecția a fost recentă.

Efectele acestor triple infecții sunt necunoscute

Pacientul a fost extrnat după aproximativ o săptămână după internare, potrivit cotidianului italian. El este negativ pentru Covid-19 și variola maimuțelor și trebuie să fie supus unui tratament pentru SIDA.

„Deoarece acesta este singurul caz raportat de coinfecție cu virusul variolei maimuței, Sars-CoV-2 și HIV, nu există încă suficiente dovezi care să susțină că această combinație poate agrava starea pacientului”, au adăugat experții care au studiat acest pacient, în acest caz. jurnalul  Journal of Infection  . 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră