Un bărbat a rămas paralizat după ce s-a intoxicat de la o porție de mâncare comandată

23 Ian 2023
Un bărbat a rămas paralizat după ce s-a intoxicat de la o porție de mâncare comandată

Un tată a dezvăluit că aproape a murit după ce a mâncat un curry comandat. David Miller a suferit de o intoxicație alimentară severă după ce și-a comandat bhuna de pui, mâncarea lui preferată de la restaurant din Londra. Intoxicația alimentară s-a dezvoltat apoi într-o tulburare autoimună care l-a făcut să-și piardă utilizarea membrelor. Antreprenorul web David nu putea să meargă sau să vadă clar și, la două luni după toxiinfecția alimentară, a început să simtă furnicături în mâini.

Tânărul de 43 de ani a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barré, o afecțiune rară, dar gravă, cauzată de o problemă cu sistemul imunitar care afectează nervii. David, tatăl a doi copii, s-a îmbolnăvit pentru prima dată în 2016 și la șase ani după ce și-a revenit, se pregătește să alerge primul său maraton. David, care înainte de a se îmbolnăvi era un ciclist pasionat, a spus: „A fost destul de înfricoșător. Evident că nu ne-am mai întors la acel restaurant.

„A fost o pierdere a abilităților abruptă – am trecut de la furnicături și ace în mâini și picioare la nevoie de un scaun cu rotile pentru a ajunge la spital o săptămână mai târziu. Unii oameni mor din cauza acestui sindrom. Imaginează-ți că te uiți la corpul tău și încerci să-l faci să se miște și nu se întâmplă absolut nimic.”

El bănuiește că problema sa provine din toxiinfecția alimentară pe care crede că a primit-o de la acel curry consumat. David a suferit de gastroenterită extrem de dureroasă timp de două luni. Intoxicația alimentară a fost urmată de o altă afecțiune stomacală, ceea ce a însemnat că sistemul imunitar era compromis.

Tocmai se întorsese la serviciu în decembrie, după ce s-a mutat din Londra la Lincoln în aceeași lună, când de Crăciun au început amorțeala și furnicăturile. O săptămână mai târziu a fost diagnosticat cu sindromul Guillain-Barré, o afecțiune rară și gravă care poate duce la probleme de-a lungul vieții. A fost internat la spital în ianuarie 2017 și internat la terapie intensivă după ce capacitatea de respirație i-a fost compromisă.

Tatăl a două fiice, Elise, acum în vârstă de șapte ani, și Eva, în vârstă de trei, au spus: „Mi-a făcut griji pentru viața mea, mi-am dat seama că nu respir adânc. Nu am fost niciodată complet paralizat, mai aveam ceva mișcare în șolduri, dar nu suficient ca să mă rostogolesc în pat.”

Își amintește că nici măcar nu a putut să se uite la fotbal în mod corespunzător, deoarece leziunile nervoase îi afectaseră ochii și capacitatea de a se concentra. În acel moment, soția lui Kirsty era acasă cu fetița lor de 18 luni, Elise, care nu l-a recunoscut în patul de spital.

A fost eliberat după ce a stat două luni în spital și a fost nevoit să folosească cârje și bastoane.  "A fost un an din viața mea pe care m-a afectat foarte mult. Obiceiurile mele alimentare nu s-au schimbat cu adevărat, dar te pune pe gânduri."

De atunci, el și-a revenit complet, fără niciun semn de efecte secundare de durată și își folosește abilitățile fizice revenite pentru a alerga maratonul de la Londra din aprilie.

El a spus: „Te face să te gândești puțin mai mult la viață și să te concentrezi pe acum. Am făcut asta mai recent. Mi-am luat mai mult timp liber de la muncă.”

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră