Pentru că s-a tatuat, justiţia australiană i-a interzis unei tinere mame să-şi mai alăpteze bebeluşul

19 Iun 2015
Pentru că s-a tatuat, justiţia australiană i-a interzis unei tinere mame să-şi mai alăpteze bebeluşul
 Justiţia australiană i-a interzis unei tinere mame să-şi mai alăpteze bebeluşul, pentru că s-a tatuat recent, punând astfel în pericol sănătatea copilului, scrie L’Express. Mama copilului, un băieţel de 11 luni, şi-a făcut un tatuaj în luna mai fără a-l informa pe cel care i-a făcut tatuajul că alăptează, scrie Sydney Morning Herald Tătăl, care este separat de tânăra mamă, a cerut încredinţarea copilului. El a profitat de acest incident pentru a dezvălui că fosta lui parteneră, la vârsta de 20 de ani, avea probleme psihiatrice şi cu drogurile. Tânăra a sesizat justiţia care a decis, la 5 iunie, să-i încredinţeze copilul cu condiţia să nu-l alăpteze.

Dar după ce s-a tatuat, judecătorul a considerat că este posibil ca femeia să se fi infectat cu un virus transmis pe cale sanguină, mai precizează Sydney Mornind Herald. Totuşi, rezultatele latestele HIV şi pentru hepatită au fost negative.

Asociaţia australiană ce militează pentru încurajarea mamelor să-şi alăpteze pruncii a ripostat, considerând decizia justiţiei periculoasă. Directoarea asociaţiei, Rebecca Naylor, a invocat faptul că industria tatuajului este supusă unor reglementări şi că atât timp cât acestea sunt respectate « încurajăm femeile tatuate să-şi alăpteze copiii cât doresc ».  
Tânăra mama tatuată a făcut recurs şi aşteaptă decizia tribunalului pentru probleme de familie din Sydney. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră