Statele Unite intenționează să își redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinați

09 Aug 2021 | scris de Istvan Deak
Statele Unite intenționează să își redeschidă frontierele pentru călătorii vaccinați

Statele Unite, ale căror graniţe rămân închise pentru un număr mare de călători străini, intenţionează să le redeschidă în cele din urmă pentru persoanele complet vaccinate, a anunţat miercuri un oficial al Casei Albe, tranmsite AFP, citată de Agerpres.

Washingtonul elaborează o „abordare pe etape, ceea ce ar însemna, cu excepţii limitate, că toţi cetăţenii străini care vin în Statele Unite – din toate ţările – trebuie să fie complet imunizaţi”, a spus sursa, fără a menţiona un calendar.

Grupurile de lucru dedicate acestei chestiuni „sunt în procesul elaborării unei politici pentru a fi pregătiţi să evoluăm spre acest nou sistem la momentul potrivit”, a spus oficialul.

Tonul este unul foarte precaut, dar reprezintă totuşi un progres pentru Statele Unite, care pe 26 iulie încă nu doreau să audă de teste sau vaccinuri pentru a-şi redeschide graniţele şi nu au răspuns apelului la reciprocitate, venit în special din partea europenilor.

În prezent, călătorii din Europa, India, Brazilia sau China nu pot intra în Statele Unite, cu excepţia unor motive întemeiate şi convingătoare.

În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să îşi redeschidă frontierele pentru cetăţenii americani, cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau să facă dovada unui rezultat negativ al testării, călătorii provenind din spaţiul Schengen, Marea Britanie şi Irlanda nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite din martie 2020.

Sursa foto: pixabay.com

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră