Starea de sănătate a legendarului patinator Roman Kostomarov se agravează. După ce i-au fost amputate picioarele, și-a pierdut și mâna dreaptă. Doctorii se luptă să-i salveze viața

10 Feb 2023
Starea de sănătate a legendarului patinator Roman Kostomarov se agravează. După ce i-au fost amputate picioarele, și-a pierdut și mâna dreaptă. Doctorii se luptă să-i salveze viața

Starea lui Roman Kostomarov s-a înrăutățit. Patinătorul artistic i-a fost amplasată o drenă îndepărta lichidul. Acum corpul său se confruntă cu noi complicații - edem sever pe fondul sepsisului, fibrozei pulmonare și problemelor renale. Problemele emergente nu pot fi prezise și prevenite. „Roman Kostomarov se umflă foarte mult. Apa din organism rămâne mult timp din cauza rinichilor, numărul picăturilor a fost deja redus”, citează informatorul său Channel Five.

În unele locuri, vasele de sânge ale pacientului sunt înfundate. „Lichidul subcutanat stă nemișcat. Dar nu vor opera cu siguranță încă, va fi prea mult stres asupra organelor din cauza anesteziei”, a adăugat sursa. Nu este un secret pentru nimeni că fiecare anestezie prezintă un risc ridicat de complicații, conform kp.ru.

Anterior, medicii au observat că, cu o infecție atât de gravă precum cea a lui Roman, de fapt nu au mai rămas organe care să nu fie implicate în procesul inflamator. Prin urmare, este necesar să se selecteze cele mai moderne medicamente antibacteriene. Plămânii au fost grav afectați. Cu cât agresiunea este mai mare, cu atât este mai dificil să respiri. „Din fibroză, volumul plămânilor începe să se micșoreze. Organul afectat devine mai mic cu procentul de deteriorare fibroasă. Acest lucru nu poate fi restabilit”, citează Woman.ru medicul pneumolog.

Portalul Prozvezd.info, citând o sursă, a raportat că campionul olimpic Roman Kostomarov își acceptă cu greu starea de sănătate și încearcă să părăsească singur unitatea de terapie intensivă: Mâna dreaptă i-a fost amputată, medicii se luptă să-i salveze mâna stângă. Asistentele îi fac patul, iar el încearcă să se ridice din pat, să fugă, nu-și dă seama ce se întâmplă cu el.

Soția patinatorului artistic, Oksana Domnina, a povestit cum a început boala și de ce a fost dificil de înțeles imediat cât de grav era totul.

„Roman nu s-a simțit rău și singurul simptom a fost o tuse ușoară care a început la începutul lunii ianuarie. Nu cred că este ceva anormal, noi, sportivii, lucrăm mereu atâta timp cât avem putere, chiar dacă avem febră.” Pot să vă povestesc experiența mea: pe 30 decembrie, zăceam cu febră de 39, iar o zi mai târziu făceam deja spectacol, pentru patinatori acest lucru este obișnuit ”, spune aif.ru, citând-o pe Domnina, soția patinatorului.

Dar sănătatea lui Kostomarov s-a deteriorat rapid, așa că medicii au informat imediat familia și cei dragi despre toate consecințele posibile. Starea de sănătate a patinatorului a fost monitorizată de cei mai buni medici din Moscova, care au consultat și selectat în mod constant cele mai bune soluții pentru a salva viața sportivului.

„Soțul meu a avut o situație foarte dificilă, toți indicatorii au ieșit din scară, acestea erau numere cu care de fapt nu trăiau și nu puteau supraviețui. Iar soțul meu a renăscut și faptul că acum este alături de noi este un mare miracol și virtute a medicilor și o mare fericire și aceasta este cea mai mare pentru noi. lucru important”, a recunoscut Domnina.

Trebuie remarcat faptul că o echipă mare de medici lucrează constant cu campioanul olimpic. Denis Protsenko a condus o echipă de medici din capitală care luptă pentru viața lui Roman. Medicul șef al Kommunarka a spus că, la internarea la ei, indicatorii pacientului au indicat o șansă minimă de supraviețuire. Cu toate acestea, medicii au reușit să salveze viața lui Kostomarov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Оксана Домнина Oksana Domnina (@domninaoksanaice)

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră