Primul deces legat de variola maimuțelor în Belgia

01 Sep 2022
Primul deces legat de variola maimuțelor în Belgia

O persoană a murit din cauza variolei maimuțelor, miercuri, în Belgia. Ar fi vorba despre o persoană afectată de comorbidități foarte severe, scrie Le Soir.

Primul deces legat de variola maimuțelor a fost înregistrat în Belgia indică raportul săptămânal de la centrul de sanatate Sciensano despre evoluția epidemiei. Ar fi vorba despre o persoană afectată de comorbidități foarte severe, cauza morții ar fi, așadar, legată de mai multe co-infectii. Raportul, însă, nu dezvăluie mai multe detalii despre acest individ.

Până lunea trecută, în Belgia au fost raportate un total de 706 de persoane infectate cu virusul variolei maimuțelor. Institutul de sănătate indică însă că numărul cazurilor noi pare să fie în scădere.

Cel mai recent caz, pentru care sunt disponibile informații, a raportat că a avut simptome pe 23 august. Treizeci și două dintre cele 617 de persoane pentru care sunt disponibile informații au fost internate în spital.

50.000 de cazuri raportate de la începutul epidemiei

De asemenea, OMS a mai spus miercuri că au fost înregistrate peste 50.000 de cazuri în întreaga lume de la începutul epidemiei de variola a maimuței, inclusiv 16 decese.

Unele mass-media americane au anunțat, în același timp, un prim deces legat de boală, în Texas.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră