În Uniunea Europeană, majoritatea merelor conţin pesticide

16 Iun 2015
În Uniunea Europeană, majoritatea merelor conţin pesticide
 Din ultimul raport al Greenpeace reiese că aproximativ 53 de pesticide au fost descoperite în 75% dintre eşantioanele de mere testate şi comercializate în Uniunea Europeană. Acest melaj de pesticide este folosit de majoritatea producătorilor de mere din Europa.

Greenpeace a analizat 85 de eşantioane – 49 de sol şi 36 de apă -, concentrându-se în special pe marii furnizori. Cel puţin 70% dintre pesticidele identificate prezentau o toxicitate globală mare pentru sănătatea omului şi chiar pentru fauna sălbatică, subliniază Greenpeace, care spune că este vorba de o „povară toxică a producţiei industriale”. Italia deţine tristul record în privinţa numărului de pesticide cel mai mare descoperit în sol. I

talia este cu mult înaintea Belgiei şi Franţei la acest capitol. În soluri, cel mai cunoscut pesticid folosit este boscalid şi el a fost descoperit în 38% dintre eşantioanele de mere testate, iar DDT, în 26% dintre eşantioane. Polonia, Slovacia şi Italia sunt ţările unde multe pesticide au fost descoperite în apă.

Greenpeace cere statele membre ale UE „de a pune punct treptat folosirii pesticidelor chimice de sinteză în agricultură” , pentru a se concentra „asupra alternativelor non-chimice în lupta contra paraziţilor, în special asupra practicilor agricole ecologice”.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră