O pneumonie de „origine necunoscută” a ucis două persoane în Argentina

02 Sep 2022
O pneumonie de „origine necunoscută” a ucis două persoane în Argentina

Autoritățile sanitare argentiniene sunt alertate de o pneumonie severă de „origine necunoscută” care a făcut două victime în provincia Tucuman, scrie Le Matin.

Două persoane au murit săptămâna aceasta în provincia Tucuman (nord-vestul Argentinei), în urma unei pneumonii severe „de origine necunoscută”, care intrigă profesia medicală, au anunţat miercuri autorităţile sanitare.

Cu această patologie s-au prezentat șase persoane în total, îngrijitori și un pacient din aceeași secție de terapie intensivă a unei clinici din Tucuman. Unul a murit luni, altul miercuri, trei sunt internați în spital, iar al șaselea, în stare satisfăcătoare, se află în izolare la domiciliu, a anunțat Ministerul Sănătății din provincia Tucuman.

„Acești pacienți au în comun o stare respiratorie severă cu pneumonie bilaterală și prezintă imagini foarte asemănătoare cu Covid, dar acest lucru a fost exclus”, a declarat presei ministrul provincial Luis Medina Ruiz. Cazurile „au fost deja testate pentru Covid, gripă, gripă A și B, hantavirus (infectii transmise de rozătoare) și alți 25 de germeni”, toți fiind testați negativ, a spus el.

Situația este „sub control”

Potrivit lui Luis Medina Ruiz, poate fi un agent infecțios, dar nu sunt excluse cauzele toxice, de mediu, de asemenea sunt în curs de desfășurare analize în special pe apă, sisteme de aer condiționat.

„Cazurile se referă la cinci lucrători din domeniul sănătății și un pacient din unitatea de terapie intensivă a unei clinici private din San Miguel de Tucumán, care au început să prezinte simptome între 18 și 22 august”, a spus ministerul național într-un comunicat de presă.

„Nu au fost identificate cazuri noi din 22 august”, inclusiv printre contactele apropiate ale acestor pacienți, pe care ministrul provincial a descris-o drept „știri pozitive”, asigurând că situația este „sub control”. Probele au fost trimise pentru analize suplimentare la laboratorul național de referință, Instituto Malbran din Buenos Aires, iar rezultatele erau așteptate până la sfârșitul săptămânii.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră