Israel: Ministerul Sănătății nu mai găsește acordul semnat cu Pfizer: "Am căutat în toate locurile, inclusiv în biroul CEO-ului"

17 Dec 2022
Israel: Ministerul Sănătății nu mai găsește acordul semnat cu Pfizer: "Am căutat în toate locurile, inclusiv în biroul CEO-ului"

În 2020, Israelul a primit vaccinuri prioritare de la laboratorul Pfizer în schimbul datelor epidemiologice privind populația sa. Ministerul israelian al Sănătății a susținut însă în instanță că nu a reușit să găsească acordul semnat cu compania farmaceutică Pfizer privind acest schimb de informații scrie I24.

Ministerul israelian al Sănătății a susținut în instanță că nu a reușit să localizeze acordul semnat cu compania farmaceutică Pfizer privind schimbul de informații epidemiologice privind vaccinurile împotriva coronavirusului și chiar a declarat că nu știe dacă acordul a fost semnat.

În 2020, Israelul a primit vaccinuri prioritare de la laboratorul Pfizer în schimbul datelor epidemiologice privind populația sa. 

Într-o petiție aflată în prezent pe rolul Tribunalului Ierusalim, Ministerul Sănătății a recunoscut că, deși au fost efectuate cercetări ample, acordul de vaccin semnat cu Pfizer nu a fost gasit. „Nu am găsit un acord semnat”, a declarat avocatul Ahava Berman de la parchet, în numele Ministerului Sănătății. „Am căutat în toate locurile, inclusiv în biroul CEO-ului și în departamentul juridic”.

Acordul a fost făcut public în ianuarie 2021, dar multe dintre clauzele sale au fost apoi ascunse. În acordul publicat, a fost lăsat spațiu pentru semnătura directorului general al Ministerului Sănătății de atunci, Hezi Levy, și a unei alte persoane de la Pfizer, al cărei nume a fost înnegrit - dar semnăturile lor nu apăreau acolo. În răspunsul Ministerului Sănătății către instanță, se susține că, prin urmare, Departamentul nu știe dacă acordul a fost semnat... sau nu.

În Israel, peste 6 milioane de oameni au primit doze de vaccin Pfizer.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră