Un dispozitiv, asemănător unei veste, este capabil să prevină stopul cardiac

03 Iun 2015
Un dispozitiv, asemănător unei veste, este capabil să prevină stopul cardiac
LifeVest este o vestă, mai precis un fel de ham prevăzut cu senzori, care cântăreşte doar 200 de grame, capabil să supravegheze bătăile inimii celui care îl poartă. În caz de infarct, hamul  trimite un şoc electric şi, astfel, resuscitează cordul, relatează 20Minutes.  Acest ham este legat la un mini-computer purtat la centură, care poate transmite datele via internet. Noua tehnologie, care şi-a dovedit eficienţă în 99% dinttre cazuri, fost pusă la punct de  Zoll, un producător german. În prezent, este testată în Franţa.

LifeVest este un dispozitiv echipat cu electrozi care înregistrează continuu ritmul cardiac, iar plasturii de defibrilaţie, atunci când situaţia o impune, declanşează şocuri electrice pentru relansarea inimii. Cei care au beneficiat de acest dispozitiv au mărturist că se simt mai protejaţi, mai puţin stresaţi de teama unui infarct şi chiar că pot avea o viaţă normală.  

Pe lângă cardiaci, această inovaţie a fost foarte bine primită de medicii cardiologi, deoarece permite monitorizarea pacienţilor cu grave probleme cardiace, aflaţi pe lista de aşteptare pentru pacemarker.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră