În mediul urban: analize medicale, la laboratoare private, internări și intervenții chirurgicale, în spitale de stat!

26 Iun 2017 | scris de Magda Marincovici
 În mediul urban: analize medicale, la laboratoare private, internări și intervenții chirurgicale, în spitale de stat!

În mediul urban, sunt preferate laboratoarele private pentru analize medicale și spitalele de stat când este necesară internarea sau efectuarea unei intervenții chirurgicale, potrivit unui studiu de specialitate, publicat luni.. 
Rezultatele studiului arată că, în ultimul an, comparativ cu serviciile de stat, românii au ales serviciile private de sănătate pentru analize medicale de laborator (61% vs. 40%) și pentru teste de imagistică (37% vs. 27%). Totuși, ei preferă serviciile de stat în special în cazul spitalizărilor (39% vs. 9%) și al intervențiilor chirurgicale (25% vs. 11%).
Potrivit acestui studiu, 35% dintre participanți au declarat că suferă de boli cronice (50% dintre cei cu vârsta peste 45 de ani și 24% dintre cei sub 45 de ani). Majoritatea sunt interesați de prevenție (58%) și de informații actualizate legate de sănătate (34%). 

În privința tehnologiei, 50% dintre români o folosesc pentru a se informa, 35% pentru programări, remindere, 29% pentru monitorizarea indicilor de sănătate, 23% pentru comunicarea cu medici sau alți pacienți. 

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions în exclusivitate pentru Grupul Lowe, pe un eșantion de 1.360 de respondenți din mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani, care utilizează internetul.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră