Agenţia Naţională a Medicamentului ne informează că „reevalurea la nivel european a ibuprofenului a confirmat existenţa unui risc redus de apariţie a infarctului miocardic şi accidentului vascular cerebral la pacienţii care utilizează doze mari de medicament, respecti egale sau mai mari de 2.400 mg pe zi”. Riscul prezentat de dozele mari de ibuprofen este similar celui observat în cazul altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv inhibitorii COX-2 şi diclofenacul. În cazul dicofenacului, riscul este estimat la aproximativ 3 cazuri suplimentare de infarct miocardic la fiecare 1000 de pacienţi care au utilizat medicamentul timp de un an.
Totuşi, informaţiile ANM adresate pacienţilor se spune că: „Nu vi se mai recomandă utilizarea dozelor mari de ibuprofen în cazul în care prezentaţi afecţiuni cardiace sau circulatorii, precum insuficienţă cardiacă, boală cardiacă şi tulburări circulatorii sau aveţi antecedente de infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Înainte de iniţierea unui tratament cu doze mari de ibuprofen, medicul vă va evalua cu atenţie pentru a verifica prezenţa unor factori de risc precum hipertensiune arterială, nivele ridicate de colesterol în sânge, diabet zaharat sau fumat.
Utilizarea îndelungată a ibuprofenului poate reduce efectul aspirinei administrată în doze mici în scopul reducerii riscului de apariţie a infarctului miocardic sau accidentului vascular cerebral. Prin urmare, înaintea utilizării ibuprofenului concomitent cu aspirina, solicitaţi întotdeauna sfatul medicului sau farmacistului. Recomandările formulate în cazul ibuprofenului se aplică şi dexibuprofenului, un medicament similar ibuprofenului. O doză mare de dexibuprofen este de 1.200 mg pe zi sau mai mult”.