„Gripa tomatelor”- ce este această nouă boală misterioasă care afectează copiii

01 Iun 2022
„Gripa tomatelor”- ce este această nouă boală misterioasă care afectează copiii

Un nou virus, numit „gripă” sau „febră a tomatelor”, a apărut în India în ultimele săptămâni, cu peste 80 de cazuri înregistrate la copii începând cu 6 mai, scrie SudOuest

Simptomele „gripei tomatelor” seamănă cu cele ale variolei maimuțelor. Din 6 mai, 80 de cazuri au fost identificate în India. Acest virus provoacă vezicule roșii, rotunde, foarte mâncărime, care apar pe mâinile, picioarele și gura persoanelor infectate. Aceste erupții cutanate pot fi confundate cu cele cauzate de variola maimuțelor.

„Febra tomatelor” provine din Kerala, un stat dens populat situat în sud-vestul Indiei. Virusul nu are o cauză stabilită, pentru moment, indică „India Today”. „Nu este o boală care pune viața în pericol, dar este contagioasă și se poate răspândi de la o persoană la alta”, a spus dr. Subhash Chandra, profesor asistent de medicină internă la Institutul de Științe Medicale Amrita, din Kochi.

Mai surprinzător, mai mulți virologi europeni spun că nu cunosc această infecție. Profesorul Antoine Flahault, director al Institutului de Sănătate Globală de la Geneva din Elveția, confirmă că este o boală endemică a statului indian Kerala, care nu a părăsit subcontinentul indian, potrivit acestuia.

Tratamente?
În afară de erupții cutanate, pacienții suferă de alte simptome, cum ar fi greață, diaree, febră mare, tuse, strănut, secreții nazale, dureri articulare, crampe de stomac și vărsături. „The Indian Express” raportează chiar că, în unele cazuri, picioarele și mâinile își pot schimba culoarea. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră