Un tânăr sud-african, beneficiarul primei grefe de penis reuşite, va fi tată până la sfărşitul anului

14 Iun 2015
Un tânăr sud-african, beneficiarul primei grefe de penis reuşite, va fi tată până la sfărşitul anului
 Un tânăr sud-african este beneficiarul primei grefe reuşite de penis şi va fi tată până la sfârşitul anului, adică la mai puţin de un an de la intervenţia chirurgicală, scrie L’Express. « El m-a anunţat că partenera lui de viaţă este deja însărcinată în luna a patra », a declarat Andre van Merwe, urologul care a coordonat operaţia de implantare a grefei, la Spitalul Tygerberg au Cap, la 11 decembrie 2014.

Surprins de această veste, profesorul van Merwe a subliniat că « nimic nu-l împiedică pe tânărul beneficiar al acestei grefe să aibă copii, deoarece calitatea spermei nu a fost afectată. Noi suntem mulţumiţi, deoarece nu au fost complicaţii şi totul funcţionează bine », explică profesorul van Merwe. De altfel, încă de la primul anunţ referitor la această performană medicală, în luna martie, echipa medicală preciza că pacientul şi-a recuperat toate furncţiile urinare şi sexuale. Cred că acest cuplu a decis să aibă copii, deoarece, dacă mai târziu vor sureveni complicaţii, ei vor fi deja părinţi, dar aceasta este doar o speculaţia mea. Este un tânăr foarte sigur pe el şi relaţia cu partenera lui durează de mai mulţi ani, povestea atunci profesorul urolog.

Intervenţia chirurgicală a durat nouă ore. Penisul grefat a fost prelevat de la un donator decedat, evident cu acordul familiei acestuia.

Obiectivul nostru principal a fost de a-i reda capacitatea de a urina ca toţi bărbaţii, explică van Merwe. Al doilea obiectiv a fost acela ca el să poată avea relaţii sexuale normale, dacă el vrea şi când vrea, mai precizează medicul. În cazul tânărului sud-african, el şi-a recuperat 100%  funcţiile unui penis normal. Al treilea obiectiv al intervenţiei chirurgicale a fost acela de a-i reda pacientului capacitatea de a concepe copii, ceea ce medicii au reuşit.

Potrivit L’Express, tânărul sud-african a fost victima unei circumcizii tradiţionale care se practică frecvent în cazul adolescenţilor. Fecvent aceste ceremonii iniţiatice, organizate fără martori, sunt practicate de persoane neinstruite. Între 2008 şi 2013, se estimează că 486 de tineri au murit sau au fost mutilaţi (din cauza infecţiilor), ca urmare a acestei practici tradiţionale

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră