Gestul impresionant al unui YouTuber: a donat bani peste a salva 1000 de oameni de la pierderea completă a vederii. Reacția oamenilor (video)

26 Ian 2023
Gestul impresionant al unui YouTuber: a donat bani peste a salva 1000 de oameni de la pierderea completă a vederii. Reacția oamenilor (video)

Superstarul YouTube MrBeast face lumea să pară mai clară – pentru cel puțin 1.000 de oameni. Cea mai recentă cascadorie a creatorului de conținut este să plătească pentru îndepărtarea cataractei pentru 1.000 de persoane care erau orbi sau aproape orbi, dar nu și-au putut permite operația, anunță CNN.

„Redăm vederea a o mie de oameni”, spune MrBeast – pe numele real Jimmy Donaldson – în videoclipul de sâmbătă, care a atins peste 32 de milioane de vizionări până duminică după-amiază.

Videoclipul prezintă imagini emoționante înainte și după cu pacienții care văd cu vedere clară după terminarea intervenției chirurgicale. YouTuberul a oferit și donații în numerar și alte cadouri unora dintre participanți.

Jeff Levenson, medic oftalmolog și chirurg, a lucrat cu Donaldson pentru a efectua prima rundă de operații în Jacksonville, Florida. Levenson a coordonat programul „Gift of Sight” de peste 20 de ani, care oferă operații gratuite de cataractă pentru pacienții neasigurați care sunt orbi din cauza cataractei. „Jumătate din persoanele care se luptă orbirea din întreaga lume sunt oameni care au nevoie de o intervenție chirurgicală de 10 minute”, spune Levenson în videoclip, referindu-se la operația de îndepărtare a cataractei.

Levenson a explicat pentru CNN că a devenit inspirat să ajute oamenii să aibă acces la operația de cataractă după ce a suferit propria sa operație de corectare a cataractei.

„În zilele și săptămânile de după operația mea de cataractă, am fost uimit de cât de strălucitoare, frumoasă și vie era lumea”, a spus el. „Dar am fost șocat de ideea că există sute de milioane, probabil 200 de milioane de oameni în întreaga lume, care sunt orbi sau aproape orbi din cauza cataractei și care nu au acces la operație.”

Levenson a primit un apel de la un membru al echipei lui Donaldson în septembrie. „Nu auzisem niciodată de MrBeast”, a spus el. „Așa că aproape că am închis. Dar, din fericire, nu am închis”.

Ei au început prin a aduna adăposturile pentru persoane fără adăpost și clinicile gratuite pentru a crea o listă de pacienți din zona Jacksonville care aveau nevoie de operație de cataractă, dar nu și-și permit. În cele din urmă, au avut un grup de 40 de pacienți – iar Levenson și-a efectuat toate operațiile într-o singură zi, începând cu ora 7 a.m. și terminând la ora 18.00.

Levenson a spus că pacienții erau „neîncrezători că cineva i-ar căuta de fapt să-i salveze de la orbire și apoi să aibă amabilitatea și generozitatea spiritului de a oferi operația”.

Oftalmologul a contactat, de asemenea, echipa lui Donaldson cu SEE International, pentru care este director medical. Organizația nonprofit oferă îngrijiri oculare gratuite în întreaga lume pacienților care au nevoie. Organizația l-a ajutat pe Donaldson să ajungă la și mai mulți pacienți, pentru un total de 1.000 de intervenții chirurgicale finalizate în aproximativ trei săptămâni. Videoclipul prezintă pacienți care primesc operația în Jamaica, Honduras, Namibia, Mexic, Indonezia, Brazilia, Vietnam și Kenya.

Levenson a spus că speră ca videoclipul și generozitatea lui Donaldson să inspire „un efort concertat de a pune capăt orbirii inutile”.

„Dacă MrBeast poate aprinde această idee și dacă putem obține sprijin guvernamental și privat în spatele lui, putem pune capăt la jumătate din toată orbirea din lume”, a spus el. „Fără atât de mult costuri și cu câștiguri incredibile în productivitatea umană și potențialul uman.”

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră