Elixirul tinereții a fost deja descoperit: un antiinflamator deține cheia inversării îmbătrânirii

10 Feb 2023
Elixirul tinereții a fost deja descoperit: un antiinflamator deține cheia inversării îmbătrânirii

Un medicament pentru artrită ar putea deține cheia pentru inversarea îmbătrânirii, spun cercetătorii. Oamenii de știință știu de câțiva ani că este posibilă întinerirea sângelui pacienților prin infuzarea acestora cu sângele unor persoane mai tinere și mai sănătoase, dar studiile sunt încă în stadii incipiente, conform dailymail.co.uk.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York ar fi putut găsi o modalitate de a învăța corpul unei persoane să-și împrospăteze sângele vechi fără a-l lua de la alții.

Anakinra, vândut sub numele de marcă Kineret și folosit pentru a trata artrita reumatoidă, poate avea puterea de a inversa unele părți ale îmbătrânirii sistemului hematopoietic, care produce sângele nostru. Celulele stem, care trăiesc în măduva osoasă, sunt responsabile pentru generarea de sânge în corpul nostru.

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, celulele stem hematopoietice creează mai puține celule roșii din sânge și celule imunitare, slăbind sistemul imunitar, ceea ce poate duce la afecțiuni precum anemie și chiar cancer. Studiul Universității Columbia, publicat în revista Nature Cell Biology, a constatat că, pe măsură ce șoarecii îmbătrânesc, sistemul hematopoietic devine inflamat până la punctul de deteriorare și face ca celulele stem din sânge să nu mai funcționeze corect.

Deteriorarea măduvei osoase este o cauză cheie a îmbătrânirii, dar Anakinra este capabilă să blocheze acest lucru prin oprirea apariției inflamației în primul rând. Echipa de cercetare analizează dacă același lucru s-ar putea aplica și la oameni și speră să demareze studii clinice.

Emmanuelle Passegué, directorul Columbia Stem Cell Initiative și autorul principal al studiului, a declarat: „Tratamentul pacienților vârstnici cu medicamente antiinflamatoare care blochează funcția IL-1B ar trebui să ajute la menținerea unei producții de sânge mai sănătoase”. Anakinra se administrează pacienților cu artrită moderată până la severă, care nu și-au ameliorat starea după utilizarea altor tratamente.

Când este utilizat pentru artrită, este administrat ca injecție zilnică. Aproximativ 1,3 milioane de oameni din SUA suferă de artrită reumatoidă, care este cea mai comună formă de artrită. În Marea Britanie, peste 430.000 de oameni îl au. Biotehnologia anti-îmbătrânire a devenit o cale de investiții populară pentru miliardari în ultimii ani și unii cred că oamenii ar putea spera să trăiască până la 150 de ani. Progresele medicale din secolul trecut au făcut deja ca oamenii din națiunile bogate să trăiască până la 80 de ani, aproape dublu față de speranța medie de viață la începutul secolului al XX-lea.

Magnatul tehnologiei Bryan Johnson, în vârstă de 45 de ani, cheltuiește 2 milioane de dolari pe an pentru o echipă de peste 30 de medici și experți medicali care supraveghează și testează aproape fiecare dintre organele sale. Scopul lor este să-și transforme corpul în cel al unui tânăr de 18 ani.

Și fondatorul și miliardarul din spatele Coinbase, o companie americană care se ocupă de criptomonede, caută să vindece îmbătrânirea și folosește învățarea automată pentru a o găsi.

Miliardarii Jeff Bezos și Yuri Milner finanțează, de asemenea, o firmă de biotehnologie de „întinerire”, cu scopul de a descoperi o modalitate de a inversa îmbătrânirea.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră