Cercetători de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston au încercat să facă o legătură între munca în exces în cazul femeilor şi şansele acestora de a rămâne însărcinate. Astfel, o cercetare care a vizat 1.739 de asistente medicale, care au încercat să rămână însărcinate în timpul perioadei efectuării studiului, a ajuns la concluzia că femeile care lucrează peste 40 de ore pe săptămână sau ridică greutăți mari ar putea avea nevoie de un interval de timp mai mare pentru a rămâne însărcinate decât femeile care nu lucrează în exces.
S-a constatat că aproximativ 16% dintre ele nu și-au atins obiectivul în termen de un an, în timp ce 5% nu au reușit acest lucru nici după 24 de luni, scrie archyfra.com.
Studiul a constatat că femeile care au lucrat mai mult de 40 de ore pe săptămână au avut nevoie de un interval de timp cu aproximativ 20% mai mare pentru a rămâne însărcinate decât cele care au lucrat între 21 și 40 de ore săptămânal. Ridicarea sau deplasarea unor obiecte mai grele de 10 kilograme de mai multe ori pe zi a mărit cu 50 la sută intervalul de timp în care asistentele medicale au reușit să rămână însărcinate.
În acest studiu, cercetătorii au analizat datele unui sondaj la nivel național printre asistente medicale efectuat între 2010 și 2014. Aproximativ 50 la sută dintre femeile din acest studiu aveau cel puțin 33 de ani. Mai mult de 30 la sută dintre femeile din cadrul studiului au afirmat că lucrează peste opt ore pe zi, în timp ce 40 la sută din total au declarat că ridicaseră greutăți mari.
Dar specialistul în sănătatea reproducerii de la Ohio University, Courtney Lynch, spune că rezultatele ar putea avea o explicaţie mult mai simplă. Ele atestă pur şi simplu faptul că femeie nu mai au timpul şi energia necesare pentru sex, în cazul excesului de muncă.