Din Coreea de Nord vine o ştire halucinantă care, dacă ar fi adevărată, ar salva omenirea de SIDA, Ebola, cancer…

21 Iun 2015
Din Coreea de Nord vine o ştire halucinantă care, dacă ar fi adevărată, ar salva omenirea de SIDA, Ebola, cancer…

 Coreea de Nord a creat un medicament formidabil, care vindecă SIDA, MERS, dar şi febra Ebola, şi cancerul, potrivit agenţiei de presă a acestei ţari. ştire fiind preluată de The Independent. Site-ul Slate.fr comentează ştirea referindu-se la  propaganda absurdă a Coreei de Nord care aşa răspunde problemelor pe care le are duşmanul ei, respectiv Coreea de Sud.  

De altfel, Coreea de Sud a anunţat chiar în această săptămână un nou caz de sindrom respirator Orientul Mijlociu (MERS), provocat de un coronavirus. Dar autorităţile sanitare din Coreea de Sud au luat măsuri radicale de izolare a cazurilor şi limitarea extinderii infecţiei, fiind apreciată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru promptitudine. 

Dar halucinanta ştire venită din Coreea de Nord trebuie citită în contextul în care, în această perioadă, Kim Jong-un (fiul) se pregăteşte sa ia locul tatălui lui la cârma ţării.  Motiv pentru care s-a declanşat un deşănţat cult al personalităţii la adresa noului conducător pentru a-l face cunoscut populaţiei. Adică atribuindu-i succesorului titluri de genul « strălucitul conducător » , « tânărul general » sau alte formule de acelaşi tip folosite în presă.  De altfel, fiul are în tatăl lui  cel mai bun exemplu. Despre Kim Jong se vorbeşte ca de  o icoană a modei. Legat de uniforma austeră pe care Kim Jong o afişează în orice împrejurare, unul dintre site-urile regimului scrie că augusta imagine a Marelui General, care poartă totdeauna un costum modest când munceşte, lasă o profundă impresie în spiritul oamenilor din lumea întreagă. Pentru că imagina lui de mare bărbat este una cu totul extraordinară.

Slate.fr. mai oferă şi alte exemple din care reiese că Kim Jong se consideră  inventatorul  hamburgerului, salvatorul poporului lui de la foame cu ajutorul iepurilor gigant, descoperitorul secretului tinereţii veşnice.

Aşadar, fără îndoială, Marele General nu va pune la îndoială ultima invenţie a regimului Coreei de Nord condus de fiul lui.

 
 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră