În China, o fetiţă a ieşit din comă după 258 de zile, graţie unui cântec

22 Iun 2015
În China, o fetiţă a ieşit din comă după 258 de zile, graţie unui cântec
 Gangnam Style, un cântec sud-coreean cu foarte multe vizualizări pe Youtube, ar fi permis unei fetiţe din China să iasă din comă. Gangnam Style, lansat în 2012, cu o coregrafie specială, este fredonat de adolescenţi din lumea întreagă. Dar nimeni nu şi-ar fi imaginat că acest şlagăr ar putea avea şi virtuţi terapeutice.

În urmă cu nouă luni, în China, Ying Nan, o fetiţă de 10 ani,  a fost victima unei grave comoţii cerebrale, în urma căreia a intrat în comă. Dacă medicii nu-i dădeau prea multe speranţe, mama fetiţei a refuzat să abandoneze lupta. Timp de 258 de zile, Liu Ruixiang a fost alături de fetiţa ei şi a cheltuit un million de yuani (130.000 de euro) pentru tratamente. « Medicii mi-au spus că ea nu va ieşi din comă. Dar pentru mine mai există o speranţă », explica mama fetiţei.  povesteşte mama,

Şi miracolul s-a produs. “Eram aşezată la marginea patului fetiţei mele, şi fredonam Gangnam Style, prezentat la televizor. Şi acolo, am văzut-o râzînd » , povesteşte mama. Imediat, ea le-a chemat pe asistente, dar ele au refuzat să o creadă. « Ele mi-au spus că eu am visat ». Totuşi, a doua zi, atunci când Ying Nan se afla în fotoliul rulant, incredibilul s-a petrecut din nou. Mama a fredonat acelaşi cântec şi “faţa fetiţei s-a luminat, gura ei s-a mişcat şi a râs ».

Dar medicii sunt rezervaţi. “Acest tip de evenimente nu survin decât în mod excepţional », a reacţionat dr. He Jinghong, şeful serviciului de neurologie al Spitalului Militar General de la Pekin. Şi, totuşi, azi, Ying Nan este capabilă să se ridice şi face câţiva paşi. Probabil, în curând, fetiţa va putea chiar să danseze pe acordurile lui Gangnam Style !, relatează Top sante.com. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră