Fie că merg cu trenul, fie că iau cina într-un restaurant, mulți oameni par să nu se mai oprească din glisarea smartphon-urilor, fie că intră pe Facebook, Instagram sau Twitter. Pur și simplu stau necontenit online.
Dacă această hiperactivitate online în sine pare obositoare, nu este de mirare că, utilizatorii dependenți de internet, au dificlutăți în a fi atenți la ceea ce se întâmplă în jurul lor. Acest lucru ajunge să îi afecteze chiar și atunci când nu sunt conectați la internet.
Noile studii arată că cei care utilizează frecvent internet - mobilul sunt susceptibili de a fi distrași în mod frecvent în viața de zi cu zi. Sunt predispuși să uite discuții sau să asiște la o conversație visând, pur și simplu, cu ochii deschiși.
Concret, cercetătorii spuc că, oamenii care petrec foarte mult timp pe smartphone ajug să aibă eșecuri congnitive.
Aceste eșecuri se materializează în stări de ușoară confuzie. Spre exemplu, te trezești că ajungi într-un alt colț al casei și uiți pentru ce te aflii acolo, potrivit autorului cercetării, Lee Hadlington. Practic, o serie de gafe ce arată o lipsă generală de conștientizare.
"Nu știm cu exactitate ce se întâmplă de fapt cu cunoașterea noastră atunci când abuzăm de tehnologie. Ceea ce știm, însă, cu siguranță, este faptul că există un număr mare de oameni care spun ca folosesc mult internetul sau telefonul și care au experimentat aceste eșecuri cognitive", a adăugat profesorul Lee Hadlington.