În Europa, canabisul este în topul celor mai consumate droguri

04 Iun 2015
În Europa, canabisul este în topul celor mai consumate droguri
 Canabisul este drogul cel mai consumat în Europa pe o piaţă a drogurilor în plin avânt şi din ce în ce mai diversificată. Sunt principalele concluzii ale raportului anual al Observatorului european al drogurilor şi toxicomaniei (OEDT), prezentat joi, 4 iunie, la Lisabona. Potrivit OEDT, 19,3 milioane de adulţi, din care 14,6 milioane cu vârste între 15 şi 34 de ani au declarat că au consumat canabis în ultimul an. Este în creştere numărul consumatorilor în Franţa, Bulgaria şi în patru ţări nordice.

 La nivel european, România se află printre ţările cu prevalenţa cea mai mică (4,6%), fiind urmată doar de Malta (3,5%) şi Turcia (0,7%).

La noi, cea mai mică vârstă declarată de un respondent pentru debutul în consumul de canabis a fost de 10 ani. În medie, vârsta la care încep românii să consumte canabis este 20 de ani.

În total, sunt peste 80 de milioane de persoane, respectiv aproape un sfert din populaţia adultă a Europei, care a consumat deja droguri ilicite.

Una dintre tendinţele subliniate în acest raport o reprezintă rolul în creştere jucat de internet în aprovizionarea cu droguri a consumatorilor europeni. Aproximativ 650 de site-uri permit cumpărarea şi vinderea de droguri. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră