De ceva timp, suspiciunile referitoare la brânza noastră cea de toate zilele, mai ales din produsele preparate industriale (pizza) încep să devină certitudini periculoase. Se vorbeşte despre produse de sinteză, fabricate în laborator, asemănătoare, dar străine de brânza obişnuită, naturală, avertizează Franceinfotv.
Reporterii au realizat şi un test, apelând la degustători profesionişti, care au dat verdictul de „falsă” în privinţa mozzarela care ornează pizza.
În raioanele de specialitate, de mari dimensiuni, brânza artificială se ascunde în spatele etichetelor acestor produse.
Aceste sortimente de brânză sunt mai uşor de conservat şi de manipulat, în plus este ceva mai ieftină. Un vânzător spune că preţul este cu 40 de centime mai mic , comparativ cu brânza obişnuită. Pe internet, un fabricant dezvăluie compoziţia brânzei false: „Apă, materie grasă vegetală, sare fină, acid lactic şi sorbat de potasiu.
Iar nutriţionistul Beatrice de Reynal, subliniază, pentru France 2, că este vorba de grăsimi, de grăsimi saturate, fără efectul benefic al calciului.