Veninul de albină a vindecat o fostă campioană de atletism de scleroză în plăci

14 Iun 2015
Veninul de albină a vindecat o fostă campioană de atletism de scleroză în plăci
 Maryse Pioch, fostă campioană de atletism, a folosit venintul de albine pentru a se trata de scleroză în păci. Pentru ea albinele sunt un veritabil dulăpior de medicamente. Este vorba de apipunctură, respectiv acupunctura prin înţepăturile de albină, care au ajutat-o să învingă scleroza în plăci, anunţă Franceinfotv. fr. Maryse Pioche explică faptul că asistenta medicală prinde albina şi o pune fix pe punctul de apunctură .

Fosta sportivă s-a confruntat cu ineficienţa tratamentelor clasice administrate în scleroza în plăci. Şi din 2005 a început apipunctura, atunci când suferinţa ei era deja într-un stadiu avansat. Spre bucuria ei rezultatele bune au fost vizibile după numai trei luni de terapie. « Aveam o formă de scleroză în plăci dureroasă. Durerile au cedat progresiv până la dispariţia totală », spune Mayse.

Fosta campioană la atletism a intensificat tratamentul, ajungând până la 40 de înţepături, de trei ori pe săptămână. Şi după doi ani de apipunctură, Maryse a fost declarată vindecată de scleroză în plăci.

Apipunctura este o terapie care foloseşte veninul de albine fie direct prin actul albinei, fie sterilizat şi colectat în fiole. Specialiştii au descoperit că veninul de albine conţine peste 18 substanţe active, dintre care unele sunt antiinflamatoare, care s-au dovedit că sunt mai eficiente ca unele medicamente (hidrocortizonul), alte au proprietăţi analgezice. Apipunctura şi-a dovedit eficienţa în scleroza în plăci, poliartrită reumatoidă, sciatică, artrită etc.   

Albina este prinsă cu o pensetă şi pusă pe zona afectată. Ea va înţepa şi va elibera rapidă veninul în organism.

 

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră