Copiii născuţi toamna şi iarna sunt mai expuşi riscului de alergii şi astm!

19 Apr 2016 | scris de Magda Marincovici
Copiii născuţi toamna şi iarna sunt mai expuşi riscului de alergii şi astm!
Potrivit acestui studiu, publicat în revista ştiinţifică Allergy, modificările chimice ale ADN-ului intervin în mod diferit, potrivit cu luna naşterii. Astfel, bebeluşii născuţi în perioada dintre lunile noiembrie şi martie prezintă un risc mai mare. 
Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii britanici au studiat ADN-ul al 367 de persoane cu vârsta de 18 ani. Toţi erau originari de Insula Wight – sudul Marii Britanii -, parte dintre ei prezentând simptome alergice, parte nu. Rezultatele la acest studiu arată că markerii ADN-ului variază în funcţie de luna venirii pe lume. 
Noi ştiam că anotimpul când ne-am născut are influenţă asupra persoanei respective. De exemplu, cei născuţi toamna şi iarna au un risc mai crescut de alergii şi astm, explică John Holloway, autorul studiului. 
 Asta nu înseamnă că un bebeluş venit pe lume în luna iulie nu va fi niciodată alergic, dar el va fi mai puţin expus şi episoadele vor fi de intensitate mai redusă. „Nu suntem pe punctul de a consilia femeile asupra momentului când trebuie să apare sarcina, dar dacă vom ajunge în situaţia de a înţelege mai bine cauzele acestor markeri, noi vom putea reduce riscul de alergie la copil”, notează cercetătorii britanici. 
Reamintim că începând din luna martie şi până la finele lunii octombrie, este sezonul circulaţiei alergenilor de tipul polenurilor cu efecte imediate asupra persoanelor sensibile. 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră