A renunțat la acool timp de un an: prietenii nu l-au mai recunoscut (foto)

01 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
A renunțat la acool timp de un an: prietenii nu l-au mai recunoscut (foto)

El face apel pe contul său ca tot mai mulți tineri să îi urmeze exemplul: alcoolul este un drog.

Meatteo știe cum este să bei apa minerală într-un bar, când prietenii tăi consumă bere și ce priviri îți aruncă. El este conștient că alcoolul poate avea urmări negative asupra ficatului, creierului și asupra potenței.

“Normalul pentru mine erau trei lăzi de bere pe săptămână și câteva sticle de whisky și vin. Am fost beat aproape în fiecare zi timp de zece ani. Apoi am avut puterea să spun stop”, povestește el pentru Huffington Post.

A jurat că nu se va mai atinge de băutură timp de un an. După 300 de zile a postat primele poze. Prietenii aproape că nu l-au mai recunoscut: avea multe kilograme în minus, iar pielea sa părea mult mai sănătoasă.

“Mi-am cumpărat ghete de alergat. La început mă sufocam după nici 400 de metri, dar acum alerg distanțe lungi în fiecare zi. Sper că voi convinge și pe alții să renunțe la băutură. Vă promit că nu veți regreta”, scrie el pe contul său.

1,77 milioane de oameni între 16 și 64 de ani sunt dependenți de alcool în Germania. Aproape 10 milioane consumă alcool în cantități periculoase pentru corpul lor. 74.000 de oameni mor anual ca urmare a alcoolismului.

 

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră