Femeile fără studii aduc pe lume copii care au la naştere sub 2,5 kilograme

10 Iun 2015
Femeile fără studii aduc pe lume copii care au la naştere sub 2,5 kilograme
 Femeile fără studii sau provenite din medii sociale defavorizate prezintă un risc mai mare de a aduce pe lume bebeluşi cu o greutate la naştere sub 2,5 kilograme, demonstrează un studiu al Instutului Naţional de Studii Demografice (INED) din Paris. Studiul, bazat pe ancheta Elfe efectuată pe un eşantion format din 18.000 de copii născuţi în Franţa în 2011, arată, de asemenea, că femeile fără diplomă nasc mai frecvent bebeluşi cu 2,5 kg. Aceast risc este cu 50% mai mare pentru femeile fără nici o diplomă comparativ cu femeile care au bacalaureatul.

Mai mult, studiul relevă că după cel puţin doi ani de studii superioare, riscul unei femei de a avea un bebeluş cu 2,5 kg la naştere se micşorează cu 25%, comparativ cu femeile care au doar bacalaureatul.

Potrivit aceluiaşi studiu, femeile sub 28 de ani aduc pe lume, frecvent, copii sub greutatea normală, comparativ cu femeile cu vârste între 31 şi 34 de ani.

Pentru a oferi o explicaţie la aceste observaţii, cercetătorii vorbesc despre consumul de alcool şi tabagism, vicii mai frevente la femeile neinstruite.  

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră