"Guvernul meu", tehnocrat, a început epurarea politică! Secretar de Stat, eliberat din funcție în urma unei demisii pe care nu a semnat-o!

25 Noi 2015

La ceva mai mult de o saptamana de la instalare, apar primele semne de intrebare referitoare la modul in care guvernul tehnocrat condus de Dacian Ciolos efectueaza prima sa operatiune de epurare la nivelul aparatul de Stat, apeland, bineinteles, la aceleasi vechi practici politicianiste.  

Mai precis, din cele relatate de Marilena Grigore, secretar de Stat in Ministerul Transporturilor, exclusiv pentru site-ul mariustuca.ro,  se pare ca prim-ministrul tehnocrat, numit de Klaus Iohannis, a inceput aceasta epurare la nivelul angajatilor din ministere printr-un fals evident.

Magdalena Grigore a declarat ca s-a trezit fara sa vrea in ipostaza in care a fost demisa din functie chiar la cererea sa, in conditiile in care sustine ca nu a scris si nu a depus niciun act in acest sens.

Secretarul de Stat in Ministerul Transporturilor explica faptul ca asa-zisa demisie este un "fals grosolan". Ea a explicat ca urmeaza sa ceara Secretariatului General al Guvernului sa i se prezinte documentul invocat, cu numarul de inregistrare 5/6510/19.11.2015.

Pana cand vom putea cere un punct de vedere oficial in legatura cu aceasta situatie, cel mai probabil acest lucru urmandu-se a se intampla in cursul zilei de maine, site-ul mariustuca.ro solicita Secretariatului General al Guvernului sa verifice cine a semnat documentul invocat.

"Nicio problema, este eliberarea din functie este intr-adevar atributul primului ministru. Problema intervine in momentul in care aceasta este facuta la cerere. M-am uitat in textul Monitorului Oficial, eliberarea din functie apare ca urmare a demisiei doamnei Maria Magdalena Grigore. Actul este  inregistrat la cabinetul primului-ministru, si a primit si numar de inregistrare. Este un fals grosolan acea demisie. Mie mi se pare ca la nivelul unui Secretar General al Guvernului, la Cabinetul prim-ministru, ori cineva a incercat un mare fals grosolan, ori ne aflam intr-o lume in care eu nu mai inteleg nimic, si sunt de ceva vreme prin minister", a precizat Magdalena Grigore.

Magdalena Grigore a mai declarat ca a aflat despre demisia sa in aceasta seara, in jurul orei 18.00. "M-a sunat consiliera mea sa-mi spuna ca a aparut in Monitorul Oficial eliberarea mea din functie. Am verificat in Monitorul Oficial si intr-adevar apare eliberarea mea din functie la cerere. Asta mi-a ridicat semne de intrebare. Cerere formulata sub forma unei demisii. Demisia este un act unilateral, semnat de persoana in cauza care solicita demisia, iar eu nu am semnat nicio demisie", a explicat Magdalena Grigore.

"Am incercat sa sun la Secretariatul General al Guvernului, sa solicit documentul respective. Nu mai era nimeni. Maine dimineata voi fi la Secretariatul General al Guvernului si voi solicita oficial acest document, care nu este semnat de mine, este un fals. Vreau sa vad acest act, cu numar de inregistrare. Vreau sa vad demisia mea, cea despre care nu am nicio informatei. Sunt stupefiata de acest lucru. Inca o data, eliberarea din functie a unui secretar de stat este atributul premierului. Ceea ce ma deranjeaza este ca a fost facuta la cerere, in baza unei demisii, este un fals grosolan. Este clar ca domnul premier nu este cel care... Probabil in cadrul ministerului Transporturilor se doreste cu tot dinadinsul inlaturarea mea de acolo", a mai spus Magdalena Grigore.

 

Extras din Monitorul Oficial al Romaniei, 25 noiembrie 2015

magdalena grigore demisie

Alte stiri din Politic

Ultima oră