Iohannis prezidează prima şedinţă de guvern din mandatul său (VIDEO)

18 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Iohannis prezidează prima şedinţă de guvern din mandatul său (VIDEO)

O vizită a preşedintelui Iohannis la Palatul Victoria i-a adus, din partea premierului Grindeanu, invitaţia de a participa la şedinţa săptămânală de Guvern, pe care, conform Constituţiei, şeful statului o şi prezidează. Deşi considerat guvernul său, Cabinetul Cioloş nu a beneficiat de prezenţa lui Iohannis la vreo şedinţă de guvern, şi nici de laudele pe care şeful statului le-a adresat echipei conduse de premierul Grindeanu. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a avut înaintea ședinței de Guvern o discuție "foarte aplicată" cu premierul Sorin Grindeanu, șeful statului transmițându-le membrilor Executivului că e foarte mulțumit de felul în care își fac datoria.

"Avem o premieră astăzi. E prima dată când particip la o ședință de Guvern. Am decis în această dimineață să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuție foarte aplicată, foarte serioasă și cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip și să prezidez această ședință de Guvern", a spus Iohannis, la începutul ședinței Executivului, conform agerpres.ro.

El a afirmat că este "o plăcere și o onoare" să se afle la ședință împreună cu membrii Guvernului.

"Dați-mi voie să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care vă faceți cu toții datoria și pentru mine este nu doar o plăcere, ci și o onoare să fiu aici împreună cu dumneavoastră. În ceea ce privește concluziile discuției pe care am avut-o cu domnul prim-ministru mai devreme, aș prefera să îl las pe dânsul să detalieze aceste lucruri", a adăugat șeful statului.

Klaus Iohannis a reţinut ziariştii în sala de şedinţe până când si-a transmis mesajul legat de intenţia guvernului de a da o ordonanţă de urgeţă pentru graţierea unor infracţiuni şi o ordonaţă de urgenţă pentru modificarea codului penal, relatează hotnews.ro. Jurnaliştii au fost invitaţi de doua ori să părăsească sala de şedinţe, însă tot de atâtea ori au fost intorşi pentru ca Iohannis să-şi poată transmite mesajul.

"Sunt doi elefanţi în camera şi nimeni nu vorbeşte despre ei: Ordonanţa de graţiere şi cea de modificare a codurilor penale. Evident că şi despre ele am discutat cu premierul de dimineaţa, mi-a spus ca discuţia avusese loc cu anumiti colegi din guvern.  El mi-a spus că nu vor fi puse pe ordinea de zi suplimentară aceste chestiuni. Subliniez şi sper să fiu în asentimentul premierului, s-a angajat că aceste chestiuni să nu fie bagate peste noapte în nici o şedinţă de guvern. Să fie puse în transparenţă, să fie date spre consultare tuturor entităţilor prevăzute de lege, CSM, organizaţii profesionale, organizaţii ale judecătorilor şi, bineînţeles, opiniei publice. Este obligatoriu să discutăm această chestiuni. Domnul premier analizase aceste chestiuni şi astfel a fost posibil să ajungem la un consens. Dorim amândoi să consolidăm statul de drept", a susţinut Iohannis.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră